AK Parti'li İçten'den Soma Faciası Yorumlarını Değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Soma’da yaşanan facianın ardından yapılan bazı yorumlara tepki gösterdi.

AK Parti'li İçten'den Soma Faciası Yorumlarını Değerlendirdi
 Adalet Ve Kalkınma Partisi Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Soma'da yaşanan facianın ardından yapılan bazı yorumlara tepki gösterdi.
Manisa'nın Soma ilçesinde 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan facianın ardından yapılan çeşitli yorumları değerlendiren Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, bazı yorumların nefret suçu taşıdığını söyledi. Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için kanlı gözyaşı döktüklerini aktaran İçten, Yılmaz Özdil'in dün sarf ettiği sözlere de eleştirilerde bulundu. Özdil'in yaklaşımının insanlığa, inanca ve ahlaka sığmadığını dile getiren İçten, "Biz günlerdir Soma'da şehit olan kardeşlerimiz için adeta kanlı gözyaşı döküyoruz. Devletimiz, milletimiz ve dünya insanları insanlık gösterip bize can olurken, nefes olurken dini, dili, ırkı, mezhebi ve inancı her ne olursa olsun dualarını eksik etmezken bu zatın kalkıp böyle bir densizlik yapması bardağı taşırmıştır. Bunun adı düpedüz kendini bilmezliktir. Bu zat, apaçık bir nefret suçu işlemiştir. Bu anlamda savcılara buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Birileri bu ülkede kendini halkın üstünde görüyor. Demokrasiden yana söylemlerde bulunuyor lakin iş sonuca gelince en ırkçı, en faşist ve ne yazık ki en ağza alınmaz söylemleri sanki normal bir konuşmaymış gibi pervasızca yapabiliyorlar. Bunlar jakoben yaklaşımlardır. Bunlar lüks hayatlar yaşayıp, gerçek hayatla hiçbir ilgileri olmayan ama her türlü ahkamı kesen cahilce yaklaşımlardır. Yardımdan bahsedip eğlenerek adeta sadaka gibi yardım edilmez şehitlerimize. Gerçek yardım, yardım etmenin onur ve bilinciyle insanlığa yakışır şekilde yardım elini uzatmaktır. Daha önce de bu zat-ı muhterem, Uludere'de yaşamını yitiren insanlarımız için utanmadan 'katır' benzetmesi yapmıştı. Bu hakaretleri kimse unutmadı. Neredeyse yazdığı her yazıda Ak Parti'ye oy veren insanları aşağılamayı bir görev edinen, gözlerini Recep Tayip Erdoğan öfkesi bürümüş ve adeta bütün hayatlarını ve geleceklerini Sayın Başbakanımızın olası başarısızlığına bağlamış bu ve bunun gibiler 'bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam' dedikleri milletimizden Tokat üstüne Tokat yedikleri halde gerçeği görememektedirler. Bunlar, milletten Tokat yedikleri halde hala hakaret etmeye devam eden, insanlıklarını kaybetmiş ideolojik robotlardır" dedi.

"İNSANLIK DIŞI BU AÇIKLAMA SÖZÜN BİTTİĞİ YERDİR"

Özdil'in kullandığı ifadenin insanlık dışı bir açıklama olduğuna vurgu yapan İçten, "Ülkemizde her iki kişiden birinin desteğini alan, girdiği her seçimden galip ayrılan sayın başbakanımıza olan nefret dili, milli bir faciaya dahi alet edilecek seviyesizliğe düşmüştür. Ulusal bir yasta, yüzlerce insanımızın şehit olduğu böyle bir elim olayda nefret kusmak sözün bittiği yerdir. Bu insanlarımızın ailelerinin acısı hala taze, yaralar kanıyor. Hangi inançtan olursa olsun herkesin tek yürek olduğu bir ortamda biz diyoruz ki şu kadar şehidimiz ve 76 milyon yaralımız var. Demek ki bu zat 76 milyondan bir eksik. Demek ki bu zat kendini bu milletin bir parçası olarak değil de başka bir şey olarak görüyor. Dolayısıyla böyle biri için denilebilecek tek şey bu haliyle insani duygularını kaybetmiş olduğudur. Ben Yılmaz Özdil'e şunu söylemek istiyorum, eğer yüreği varsa, eğer cesareti varsa bu sözleri Soma'da hayatını kaybeden şehit ailelerine yine Soma'da söylesin lütfen. veya gelsin aynı söylemleri Diyarbakır'da yapsın. Hodri meydan. Bu konuda tıpkı onun dediği gibi onun sözleriyle şu tespiti yapıyorum ve diyorum ki, insanlığını kaybetmiş Yılmaz Özdil denilen zat, bu sıfata müstahaktır" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2014, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER