Akil İnsanlar Heyeti Kck Tutuklularını Ziyaret Etti

Diyarbakır’da çalışmalarını sürdüren Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Grubu, KCK tutuklularını ziyaret etti.Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Grubu, Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde KCK davasından tutuklu bulunan mahkumları ziyaret etti. Aralarında...

Akil İnsanlar Heyeti Kck Tutuklularını Ziyaret Etti
Diyarbakır’da çalışmalarını sürdüren Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Grubu, KCK tutuklularını ziyaret etti.

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Grubu, Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde KCK davasından tutuklu bulunan mahkumları ziyaret etti. Aralarında Lami Özgen, Mehmet Emin Ekmen, Fazıl Hüsnü Erdem ve Ahmet Faruk Ünsal’ın yer aldığı heyet, KCK davasında tutuklu bulunan milletvekilleri, belediye başkanları ziyaret ederek çözüm süreciyle ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. BDP Milletvekili Faysal Sarıydız, BDP Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay ve Hatip Dicle’nin de yer aldığı görüşme 3 saat sürdü.

Cezaevi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Grubu sözcüsü Ahmet Faruk Ünsal, cezaevinde tutuklu bulunan KCK’lılar ve özellikle seçilmiş siyasetçilerle bir görüşme yaptıklarını kaydederek, görüştükleri kişilerin bu sürece çok ciddi bir desteğin olduğunu gördüklerini söyledi. Ünsal, "Bu durum son derece sevindiricidir. Sürecin bir takım sembolik adımlarla güven telaki etmesi için atılması gereken adımların olması gerektiğini çok açık bir şekilde ifade ettiler. Bunları zaman içerisinde kendileri zaten ifade edecekler. Cezaevinde kalmalarından dolayı özel sorunlar yaşadıklarını öğrendik. Bunlardan biri halen uzun süredir tutuklu olarak yargılanıyor olmaları. Biz, yargının bağımsız bir şekilde hareket edip, en kısa sürede adaleti sağlayacağını beklemekteyiz. Yakın bir zamanda KCK tutukluların yargılanacağı mahkeme olacak. Nasıl işlendiğini göreceğiz. Şuan hasta mahkumlarının tedavileriyle ilgili bir takım sorunların yaşandığın bize anlattılar. Burada bulanan bir takım hükümlülerin bölge dışına nakillerinin yapıldığından söz edildi. Bunlar, hem hükümlü hem de aileleri zor durumda bırakan uygulamalardır. Buradaki tespitlerimizi Adalet Bakanına ileteceğiz. Adli tıbbın işleyişiyle ilgili bir takım sorunlar yaşanmaktadır. Cumhurbaşkanı af yetkisini kullanmak adli tıbbın verdiği karardan sonra işleyen bir süreçtir. Bu konudaki talepleri de Adalet Bakanlığına ileteceğiz. Yaptığımız görüşmelerde sürece çok büyük bir destek olduğunu gördük” dedi.

Bir gazetecinin, çözüm sürecinin tahliyeleri hızlandıracağına ilişkin tutuklularının bir umudunun olup olmadığı sorusuna yanıt veren, Ünsal, “Böyle bir konu gündeme gelmedi. Ama her tutuklunun doğal olarak tahliye edilme umudunu yaşıyor” diye konuştu.

Görüşülen KCK’lıların sürece nasıl destek verecekleri sorusu üzerine Ünsal, "Şuan Kürt cenahında siyaset yapan birçok kişi KCK davasında tutuklu bulunuyor. Dolayısıyla bu insanlar eğer dışarıda bulunmuş olsalardı, süreci anlatmak bakımında imkanları olurdu diye düşünüyorlardı. Tutuklu olanların hepsinin Abdullah Öcalan’a özel ve duygusal bağı olan insanlardır. Öcalan’a güvendiklerinden dolayı süreci desteklediklerini dile getirdiler” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER