Altan Tan: Demek ki seçimlerde hile vardı!

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan 1 Haziran seçim sonuçlarını yorumladı.

Altan Tan: Demek ki seçimlerde hile vardı!
Yüksek Seçim Kurulu’nca 30 Mart’taki yerel seçimlerin iptal edildiği 2 il, 7 ilçe ve 4 belde ile ara seçim yapılan 1 belde dün yeniden sandık başına gitti.
30 Mart Yerel seçimleri sonrasında iptal edilen bazı bölgelerdeki seçimler yeniden yapıldı.
Vatandaşın erken saatlerde sandık başına gittiği oylamada sonuçlar  belli oldu. Seçimin en önemli merkezlerinden Ağrı'da ve Güroymak'ta BDP, Yalova'da ise CHP kazandı.

BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, seçim sonuçlarını İNTERNETHABER'e yorumladı:

DEMEK Kİ BÜYÜK HİLE VARDI

"AK Parti'nin Yalova'da, Güroymak'ta (Norşin) ve Yalova'da seçim kaybetmesi şunu gösteriyor ki; bu seçimler zannedildiği kadar düzgün geçmedi. Geçen seçimler, yolsuzluklar, hilerler geçti demek ki. Bu kadar büyük bir farkın bu kadar az bir zamanda olmasını AK Parti iki şeyle izah edebilir; ya halkın ona güveni, desteği düşmektedir, veya ciddi bir hile vardır. Veyahut ikisi birden...

İktidar özellikle bu üç yere bütün gücüyle yüklenmiştir. Başbakanıyla, Bülent Arınç'ıyla, Ahmet Davutoğlu'suyla... Bitlis Milletvekili Nahit Güler Norşin'de ev ev gezmiştir. Bütün parası, pulu, valisi, serveti, devleti hepsi devreye girmiştir. AK Parti'ye halkın desteği ve güveni azalmaktadır. Geçen seçimlerde ciddi bir hile olduğu bu seçim sonuçlarıyla ortaya çıkmıştır. MHP ve SP'nin kazandığı yerlerde de aynısı söz konusudur. Hükumetin bütün yüklenmesine rağmen sonuç alamamıştır. 

Ağrı'da Saadet Partisi'nin oyları yarıya düşmüştür, Hüda Par seçimden çekilmiştir, buna rağmen büyük fark atılmıştır.
Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER