Ana Par Genel Başkanı Özal Diyarbakır'da

Ana Partisi Genel Başkanı Ahmet Özal, 14 Aralık operasyonuna değinerek, “Savcı, hakim, polis, emniyet içine devletin dışında bazı güçler sızdıysa, bu iddia ediliyorsa bunların ispatlanıp cezalandırılması lazım” dedi.

Ana Par Genel Başkanı Özal Diyarbakır'da
 

Ana Partisi Genel Başkanı Ahmet Özal14 Aralık operasyonuna değinerek, "Savcı, hakim, polis, emniyet içine devletin dışında bazı güçler sızdıysa, bu iddia ediliyorsa bunların ispatlanıp cezalandırılması lazım" dedi.

Yeni kurulan Ana Parti'nin kurucusu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi. Ulu Camii önünde vatandaşlarla sohbet edip, çay içen Özal daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Özal, çözüm süreci, 14 Aralıkoperasyonunu gibi konularla ilgili açıklamada bulundu.

Diyarbakır'ın önemli bir kent olduğunu vurgu yapan Özal, babası rahmetli Turgut Özal'ın bugün yaşanan çözüm sürecini Diyarbakır'da başlattığı hatırlatarak, "Çözüm sürecine kimsenin hayır demesi mümkün değil. Çözüm süreci, barış ve silahların susmasına hayır diyecek kimseyi ben tanımıyorum. Tanımak da istemem zaten. Biz de sürecigazetelerde okuyoruz. Halkın önünde yapılan bir anlaşmayı birileri mutlaka açıklamalı. Devlette esaslık devamlıysa bazı şeylerin kamuoyunun neler olduğu konusunda bilmesinde fayda var" dedi.

Açıklamasında 14 Aralık soruşturmasına da değinen Özal, "Bu devletin içine savcı, hakim, polis, emniyet içine devletin dışında bazı güçler sızdıysa bu iddia ediliyorsa bunların ispatlanıp cezalandırılması lazım. Ama öncelikle ispatlanması lazım. İspatlanmayan şeyler üzerinden insanların üzerine gidilmesi doğru değildir. Hizmet camiasının böyle bir şey yapıp yapmadığını bilmiyorum, ama birisi ispat etsin ortaya koysun görelim. Varsa böyle bir şey mutlaka cezalandırılsın. Ama siyasete bulaşıyor veya paralel yapı şeklinde organize oluyorlarsa bunun cezalandırılması lazım. Ama ispat edilmesi lazım" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2014, 18:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER