Arınç: Şahsıma Zulüm Yapılsaydı Dağa Çıkmayı Düşünürdüm

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm sürecine değinerek, "Benim şahsıma bu zulümler yapılsaydı ben de belki dağa çıkmayı düşünürdüm" dedi.

Arınç: Şahsıma Zulüm Yapılsaydı Dağa Çıkmayı Düşünürdüm
 Van'ın Çaldıran İlçesi'nde düzenlediği mitingte konuşan Arınç, Türkiye'de 1.5 yıldan bu yana silahların sustuğunu belirterek, artık cenazelerin gelmemesini, ülkede Kürdü, Türkü ile dostça yaşamasını istediklerini anlattı.

Arınç, şöyle devam etti:

"Çözüm sürecini en çok destekleyenleden biri bendim. Kürt kardeşlerimizin kahramanlığını, topraklar üzerindeki varlığını taktir eden bir insanım. Beni çok suçladılar. Beni suçlayanlar, Kürtlerin varlığını inkar edenler de alay ediyorlardı. Reddediyorlardı. İnkar ediyorlardı. Hayır Kürt yoktur, onlar şunlardır diye hikaye uyduruyorlardı. Meclis kürsüsüne çıktım bu topraklar üzeninde 20 yıldır değil 1000 yıldır Kürt var. Asil, vatanperver dindar insanardır dedim. 1980'lerden sonra Diyarbakır Cezaevi'nde zulümler yapılırken, Kürtçe konuşmak yasaklanırken, herşeyini kaybetmiş insanlar eğer çıkıp dağa kaçmışlarsa, intikam almak istiyorlarsa onları da anlamamız gekir. Benim şahsıma bu zulümler yapılsaydı ben de belki dağa çıkmayı düşünürdüm diye isyan ettiğim günler oldu. Çok şükür isyan etmedik. dağa çıkmadık ve elimize silah almadık."

NEWROZ'DA VERİLEN MESAJ YERİNİ BULDU

Gönüllerinde zaman zaman isyanlar geçirdiklerini belirten Arınç, her şeyin demokrasiyle çözüleceğine inandığını ifade etti. Silahların susması için verilen mesajların yerini bulduğunu belirten Arınç, şöyle konuştu:

"Silahlar sussun diye nevruzda verilen mesaj yerini bulmaya başladı. Bu yıl da tekrarlandı. Terör olayları yok. Münferit olaylar oluyor. Ama geçmişte olduğu gibi silahlı, mayınlı olaylar artık son buldu. Biraz daha sabır. İnşallah çözüm sürecini sobote etmek isteyenlere karşı çıkılırsa, o zaman bu topraklarda çiçeklerin açtığı, insanların huzur içinde yaşadığı bir toplum olacağız. Çoğu gitti azı kaldı. Baldıran zehiri içerek bu işin sonunun hayırlı olmasını diliyorum."

Arınç: Şahsıma Zulüm Yapılsaydı Dağa Çıkmayı Düşünürdüm

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2014, 23:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER