Arınç'tan çok kritik çözüm süreci ve özerklik açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm sürecine ilişkin 'özerklik' konusunda kritik bir açıklama yaptı.

Arınç'tan çok kritik çözüm süreci ve özerklik açıklaması
 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm süreciyle ilgili çok kritik bir açıklama yaptı; Kürtlerin özerklik talebi olup olmadığını hakkında yaptığı açıklamasında çözüm sürecinin son durumuna ilişkin önemli ipuçları verdi.


Al Jazeera'nin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm süreciyle ilgili Kürtlerin özerklik talebinde bulunmayacaklarını, zira  'Yola çıkarken bazı konuların kesinlikle kabul edilmeyeceğinin söylendiğini' söyledi.

İşte o röportajdan çarpıcı satırlar: 

Arınç, "Çözüm süreci konusunda, sürecin sonunda ne olacak? Kürtlere özerklik verilecek mi?" sorusuna 'Zaten istemiyorlar' diye yanıt verdi. İşte o cevap:

"Onlar da özerklik istemiyorlar zaten, istemezler. Çünkü başta yola çıkarken bazı konuların kesinlikle kabul edilemeyeceği, bunların dile getirilmemesi de söylendi.

bulent-arinc.20141222110044.jpg

"ÖCALAN'IN KENDİ DURUMU İLE İLGİLİ TALEPLERİ"

Bunlardan birisi Öcalan’ın kendi durumuyla ilgili talepleridir. Bu halkımız tarafından hiçbir zaman kabul görmeyecek şartlardır. Dolayısıyla, özerklik dendiği zaman, onlar açıklama yapmak mecburiyetinde kaldılar, burada yerel yönetimleri kastettiklerini ifade ettiler. Yerel yönetimlerde özerkliğin olması esasen bizim yerel yönetimlerin güçlendirilmesi bakımından, bizim kendi kabulümüzdür. Ancak siyasi anlamda onların istediği noktaya gelebilmek için biraz daha sürecin ilerlemesi lazım.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER