Atik'ten 'Silah Bırakma Çağrısı' Açıklaması

Abdullah Öcalan’ın PKK’ya silah bırakma çağrısı yapmasına AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Abdullah Atik’ten destek geldi.

Atik'ten 'Silah Bırakma Çağrısı' Açıklaması
 Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısı yapmasına AK Parti DiyarbakırMilletvekili aday adayı Abdullah Atik'ten destek geldi. Atik, "Ülkemizin 100 yıllık barış hayali gerçekleşiyor. Bundan sonra bu topraklarda inşallah kardeş kanı akmayacak,huzur ve esenlik egemen olacak" dedi.

Türkiye 3 yıldır sürdürülen çözüm sürecinde Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısı yapması nedeniyle tarihi bir eşiğe gelirken, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğanve İmralı-Kandil görüşme heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder'in bu konudaki açıklamaları siyasi çevrelerde hareketliliğe yol açtı. Çözüm sürecinin heyecan yarattığı kentlerden olan Diyarbakır'da ilk açıklama AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Abdullah Atik'ten geldi. Atik, "Ülkemizin 100 yıllık barış hayali gerçekleşiyor. Bundan sonra bu topraklarda inşallah kardeş kanı akmayacak, huzur ve esenlik egemen olacak. Sürecin bu aşamaya gelmesinde emeği olan hükümet ve tüm kesimlere teşekkür ederim" dedi.

"ÇOK ANLAMLI VE FİNAL AŞAMASINA GELİNDİ"

Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısının tarihi bir olay olduğunu ifade eden Atik, "Barışa giden yolda final aşamasına geldiğimizin göstergesidir. Ama bu aşamaya kolay gelinmedi. AK Parti hükümetleri ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, siyasi geleceklerini hatta hayatlarını riske atarak bu adımları attı. Emeği olan tüm kesimlere ve isimlere teşekkür ediyoruz. Bu süreç ülkedeki kardeşlik ve birlik bütünlüğün teminat altına alınması bakımından çok anlamlıdır. Kürt sorununun çözümsüzlüğünün yarattığı acıları fazlasıyla yaşayan Diyarbakı'ın evladı olarak bu aşamayı sevinç ve heyecanla karşıladım. Temennimiz PKK kongresinin bir an önce toplanarak ülkenin hayali ve umudu olan beklentileri yerine getirmesidir. Bu sürecin başarıyla tamamlanmasıyla Türkiye, bölgenin yıldızı bir ülke haline gelecek" diye konuştu. -DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2015, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER