Ayna: Kürdistana Özerklik, Türkiye Halklarına Özgürlük

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, "Bizim gündemimiz tektir. Kürdistan'a özerklik, Türkiye halklarına özgürlük" dedi.

Ayna: Kürdistana Özerklik, Türkiye Halklarına Özgürlük
 Yerel yönetim seçimlerine hazırlanan BDP, Bağlar'da seçim çalışmalarına hız verdi. Seçim çalışmaları kapsamında adaylar, Bağcılar Mahallesi'nde üç seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Seçim büro açılışında konuşan Ayna, "Bu hükümete diyeceğiz ki, çıkardığın hiç bir yapay gündem bizim gündemimizi değiştiremez. Bizim gündemimiz tektir. Kürdistan'a özerklik, Türkiye halklarına özgürlük" dedi.

HİÇBİR ZAMAN RANTA BULAŞMADIK

BDP Bağlar İlçe Örgütü ile BDP Bağlar Belediyesi Eş Başkan adayları, Toptancılar Sitesi, Zümrüt Kent ve Şato Park seçim bürolarını gerçekleştirdi. Açılışa, BDPDiyarbakır Milletvekili Emine AynaBDP İl Yöneticisi Remzi Azizoğlu, BDP Bağlar Eş Başkanı Adayı Eşref Güler, BDP Bağlar ilçe örgütü, Barış Anneleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan BDP Bağlar Eş Başkanı Adayı Eşref Güler, bugüne kadar BDP'li belediyeler olarak hiç bir ranta buluşmadıklarını söyledi.

Güler'in ardından bir konuşma yapan BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ise, anayasa bir bütün değişmedikçe, yasal düzenlemeler gelişmedikçe kendilerinin bir numaralı mücadele edecekleri merciinin hükümet olacağını söyledi. Ayna, "Bu hükümete diyeceğiz ki, çıkardığın hiç bir yapay gündem bizim gündemimizi değiştiremez. Bizim gündemimiz tektir. Kürdistan'a özerklik, Türkiye halklarına özgürlük" dedi.

'MÜCADELE EDECEĞİMİZ MERCİ HÜKÜMETİN KENDİSİDİR'

"Anayasa bir bütün değişmedikçe, yasal düzenlemeler gelişmedikçe bizim bir numaralı mücadele edeceğimiz merci hükümetin kendisidir" diyen Ayna, "Çünkü yasaları değiştirmeye muktedir olan hükümettir. Yok, asker bırakmıyor, Fethullah Gülen bırakmıyor, yok yapay ikinci yapı var, devletin gizli yapısı var' diyerek, kimseyi kandırmasın. İstediği yasayı istediği anda gece yarısı bile meclisi toplayıp değiştirebiliyorlarsa, Kürdistan halkının evlatlarının, dağdaki ve cezaevlerindeki evlatlarının özgürce örgütlenebilme haklarının da geçerli olacağı yasayı bir gecede değiştirebilir. Buna muktedirdir" şeklinde konuştu.

'BİZLER ONURLU BİR HALKIZ'

Ayna konuşmasının devamında şunları belirtti; "Bizler onurlu bir halkız. Onurlu bir halk olarak da bugüne kadar bize yapılanların hiçbirini unutmadık, unutmayacağız. Bizden af dileme yol ve yöntemleri tektir. Önümüzde her türlü yaşam hakkımızı kısıtlayan yasaların değiştirilmesidir. Kürdistan halkının 30 Mart'ta bu hükümete, bu devlete vereceği cevap budur" dedi.

Konuşmalarının ardından çekilen halaylarla seçim etkinlikleri sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER