Bakan Eker’den Gezi Parkı Yorumu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, Taksim Gezi Parkı olaylarının AK Parti üzerinden Türkiye’ye zarar vermek istenme hareketi olduğunu belirterek, "Bu Vandalizm’dir. Bu yağma ve yakıp yıkmadır. Bunun hoş görülecek, kabul...

Bakan Eker’den Gezi Parkı Yorumu
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, Taksim Gezi Parkı olaylarının AK Parti üzerinden Türkiye’ye zarar vermek istenme hareketi olduğunu belirterek, "Bu Vandalizm’dir. Bu yağma ve yakıp yıkmadır. Bunun hoş görülecek, kabul edilecek hiçbir tarafı yoktur. 75 milyon insan bütün bu olan biteni ibretle izliyor. Ağırbaşlı, sessiz ve ibretle izliyor. Konuşacağı zaman olacak, vakti gelecek işte o zaman konuşacak. Bu güne kadar sandıklarda konuştuğu gibi” dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen Siyaset Akademisi’ne katılan Bakan Eker burada katılımcılara seslenerek, Türkiye’nin bazı şeyleri başarmış olmasının birilerini rahatsız ettiğini söyledi, Gezi Parkı olaylarının bu rahatsızlığın bir sonucu olduğunu belirten Eker, “Türkiye aylardır hamdolsun silahların sustuğu yeni yüreklerin yanmadığı, yeni ocakların sönmediği bir ortam yaşıyor. Herkes umutlu, herkes bunun barış içerisinde çözülmesini arzu ediyor. Türkiye’nin çözüm sürecine barış içerisinde başarı ile götürmesi, dünyadaki ekonomik krizlere rağmen ekonomisini güçlü bir şekilde ayakta tutabilmesi, İMF’ye olan borcunu kapatması gibi etkenler son birkaç ay içerisinde oldu. İMF’ye olan borcun kapatılması belli ki birilerini rahatsız etti. Nasıl yaparız da Türkiye’ye fitne tohumu ekeriz, ne yaparız da Türkiye’yi huzursuz ederiz, Türkiye’nin başını nasıl ağrıtırız diye birileri harekete geçti belli” diye konuştu.

Farklı düşünceye sahip olan insanlara saygı duyduklarını aktaran Eker, “Bu olaylar sırasında farklı düşünen insanlarımız olabilir. Meşruiyet sınırları içerisinde olmak kaydıyla hepsine saygımız var. Muhalif nitelikteki duygularını ifade etmelerine itirazımız yok. Ama eğer iş kaldırım taşlarını söküp kamu mallarına zarar vermeye gidiyorsa, Türkiye’nin ekonomisine zarar vermeye gidiyorsa, AK Parti ile ve ilçe binaları bakıp alkışlayan birilerinin gözleri önünde yakılıyorsa orada Türkiye’ye zarar verme gayesinden başka bir gaye olamaz. Bu AK Parti üzerinden Türkiye’ye zarar vermek istenmesidir. Bu Vandalizm’dir. Bu yağma ve yakıp yıkmadır. Bunun hoş görülecek, kabul edilecek hiçbir tarafı yoktur. 75 milyon insan bütün bu olan biteni ibretle izliyor. Ağırbaşlı, sessiz, ibretle izliyor. Konuşacağı zaman olacak, vakti gelecek işte o zaman konuşacak. Bu güne kadar sandıklarda konuştuğu gibi” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2013, 19:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER