Bakanlar Sel Nedeniyle Diyarbakır’a Geri Döndü

Diyarbakır'dan Bismil ilçesine gitmek üzere yola çıkan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Yuvacık köyü yakınlarında meydana gelen sel nedeniyle programlarını iptal ederek Diyarbakır’a...

Bakanlar Sel Nedeniyle Diyarbakır’a Geri Döndü
Diyarbakır'dan Bismil ilçesine gitmek üzere yola çıkan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Yuvacık köyü yakınlarında meydana gelen sel nedeniyle programlarını iptal ederek Diyarbakır’a geri döndü.

Bakan Şahin ve Eker'in içerisinde bulunduğu zırhlı araç, Diyarbakır-Bismil karayolu üzerinden geçen taşkın sularından geçti ancak bakanları takip eden gazeteci ve partilileri taşıyan diğer hafif araçların geçişine güvenlik nedeniyle izin verilmedi. Karayolunun ulaşıma kapandığının bildirilmesi üzerine Bakan Şahin ve Eker, Bismil'e gitmekten vazgeçerek Diyarbakır’a geri döndü. Gazetecilere bir açıklama yapan Bakan Eker, “Yoldaki sel suları Çınar ilçesinde meydana gelen taşkın nedeniyle kesilmiş. Biz kendi aracımızla Bismil'e gidebilirdik. Ancak bizi takip eden diğer küçük ve hafif araçlar geçemeyecekti. Zaten az ileride sel suları 2 kamyonu devirmiş. Bu yüzden biz de geri döndük. Beraber çıktık bu yollara. Sizi bırakmadık, birlikte dönüyoruz diyerek Bismil'e gitmekten vazgeçtik” dedi.

Bakan Eker, ekili arazilerde de büyük hasar oluştuğunu, hasar tespiti yapıldıktan sonra gerekli desteği bakanlık olarak sunacaklarını söyledi.

Bakan Şahin ve Eker'in yer aldığı konvoy, daha sonra Diyarbakır kent merkezine geri döndü.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER