Barış Anneleri 3 Günlük Açlık Grevi Başlattı

Çocukları PKK'ya katılan barış annelerinin, Diyarbakır Valiliği önündeki oturma eylemi devam ederken, anneler açlık grevine girme kararı aldı.

Barış Anneleri 3 Günlük Açlık Grevi Başlattı
 Açlık grevine ilişkin açıklama yapan barış annelerinden Şehrizade Anar, "Biz ölümlerin durması için oturma eylemi başlatmıştık, ancak halen ölümler sürüyor, anneler de ağlamaya devam ediyor. 1 Eylül tarihine kadar 5 anne 3 günlük açlık grevi başlattık. Taleplerimiz dikkate alınmazsa farklı eylemlerle sesimizi duyurmaya devam edeceğiz" dedi.

AÇLIK GREVİ BAŞLATTILAR

Diyarbakır Valiliği önünde Kürt sorunun çözümsüzlüğü nedeniyle çocukları dağa çıkarak PKK saflarına katılan ve demokratik diyalog ile müzakere sürecinde adım atılması amacıyla oturma eylemi başlatan annelerin eylemi 73. gününde devam ediyor. Annelerin oturma eylemi devam ederken, son süreçte yaşanan gözaltı ve ölümler nedeniyle anneler 3 günlük açlık grevine girme kararı aldı.
Açlık grevi kararına ilişkin anneler adına bir açıklama yapan Şehrizade Anar, "73 gün önce basın açıklaması yaparak, bazı taleplerde bulunduk. Ancak 73 gündür taleplerimize kulağını tıkayan bir devlet var. 73 gündür taleplerimizi ne dinleyen ne de gelen oldu. 73 gündür oturmamıza rağmen yine ölüm ve tutuklamaları gördük. Çocuklarımız gözaltına alındı, öldü, anneler ise yine ağladı. Biz anneler ağlamasın diye oturduk ama annelerin daha fazla ağlamaya başladı. Devlet bizi bu sürede bizi kale bile almadı. Biz bu nedenle 3 günlük açlık grevi başlatıyoruz. 1 Eylül gününe kadar açlık grevinde olacağız. Bu tarihe kadar taleplerimizi yine dikkate alınmazsa ve cevap alamazsak farklı eylemler yapacağız. Bütün eylemlerimizin amacı da anneler ağlamasın diye olacak. Çünkü biz anneyiz, evlatlarımız gözaltına alınıyor ve ölüyor. Barış sürecinde olmamıza rağmen ölümler devam ediyor. Devletin sesimizi duymasını istiyoruz. Sesimizi duyurmak 5 anne ile birlikte 3 günlük açlık grevi başlatacağız" dedi.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER