'Başarısızlığın sebebi benim' dedi istifa etti

ANTALYA Kemer Belediyesi’nin tek CHP’li meclis üyesi Batur Işık, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

'Başarısızlığın sebebi benim' dedi istifa etti
 ANTALYA Kemer Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Batur Işık, partisinden istifa etti. Cuma günü istifasını ilçe yönetimine sunan Batur Işık, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"1 Kasım 2015 milletvekilliği seçimi sonucu ortaya çıkan ağır yenilgi tablosunu, bundan önceki diğer yenilgilerimizde olduğu gibi çeşitli basit mazeret ve demagojik anlatımlarla geçiştirip; siyasi erdemin gerektirdiği şekilde dik, onurlu ve karakterli bir duruş sergilemeyip; istifa etmeyen bir parti başkanı ve yönetimi ile çalışmayı dünya görüşüm ve eğitimim kabullenememektedir. İlkelerine ve görüşlerine hayatım boyunca bağlı kalacağım Ulu Önderimiz Atatürk’ün kurduğu güzide partimden; erdemli bir şekilde istifa edip, partinin önünü açmak yerine koltuk sevdasına kapılmış yetersiz siyasetçilerin varlığı nedeniyle istifa ediyorum."

BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

İstifa dilekçesinin ardından yazılı bir basın açıklamasında bulunan Batur Işık, "Hata benimmiş" diye başladığı açıklamasında, 1 Kasım seçimlerinde kazanan partinin belli olduğunu ancak ’kaybeden kim?’ sorusunun bir türlü cevap bulamadığını belirtti. Işık, "CHP cephesine bakıyorsunuz; Kılıçdaroğlu, pişkin bir şekilde ’Oyu düşmeyen tek parti biziz, halkımız hiç merak etmesin demokrasimizi en güçlü şekilde korumaya devam edeceğiz, artık daha önemli bir görevimiz var’ gibi Andersen’den masallar anlatıyor. ’Biz neden 13 yıldır muhalefetiz? Neden en küçük bir gelişme kaydedemiyoruz? Bu iş benimle olmuyor, istifa etmeliyim’ gibi en küçük bir özeleştiriyi açıkça dillendirmiyor. Sebebi çok açık; koltuk sıcak, etrafındaki şakşakçıların dalkavukluğu egosunu besliyor, bırakıp gittiğinde bir ’looser’ olarak yaşayacak (bkz D.Baykal)" ifadelerine yer verdi.

’BAŞARISIZLIĞIN TEK SEBEBİ BENİM

7 Haziran gecesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa edeceği yönünde söylentilerin ortaya çıktığını vurgulayan Işık, şu ifadeleri kullandı:

"Heyecanla bir açıklama beklerken televizyonlara Türk siyasi tarihinin en büyük demagoglarından Haluk Koç çıktı ve ’Bu seçim rakamlarla değerlendirilemeyecek kadar derin anlamlar içermektedir’ dedi. Şaşırdım, hayretler içerisinde kaldım; ne demekti bu? Acaba ABD, CHP’ye bonus puan mı verecekti, yoksa başka bir değerlendirme mi yapılacaktı? Haluk Koç konuşmasına devam etti; ’Bizim partimize oy veren yaklaşık yüzde 3-5’lik kesim barajı aşması için HDP’ye oy verdi, bu sebeptendir ki oyumuz yüzde 25’lerde kaldı’ diye açıklamasını sürdürdü. İçeride televizyonu seyreden Kılıçdaroğlu; eminim ki ’Oh istifadan yırttık’ diye rahat bir nefes almış oldu. Peki bu seçim ne oldu? HDP oy kaybetti, CHP’den 7 Haziran’da giden o meşhur oylar neden dönmedi? MHP ve HDP ile ilgili bir yorumda bulunmayacağım. Sayın Kılıçdaroğlu eminim ki biraz sonra yazacaklarım ve açıklayacaklarım sizi çok rahatlatacaktır, koltuğunuzu kurtarıp sağlamlaştırmanızı sağlayacak, etrafınızdaki şakşakçılar rahat bir oh çekeceklerdir. 1 Kasım 2015 tarihindeki genel seçimlerdeki CHP’nin başarısızlığının tek sebebi benim! Halka kendimi yeterince anlatamadım. Siyasi olarak zayıf kaldım. Gelişen olaylar karşında yeterli tepkiyi veremedim, bütün bu yanlışlar sonrasında Türkiye genelinde oylarımızı arttıramadık ve yeniden muhalefette kaldık. Bu olumsuzluklara sebebiyet verdiğim için, partimizi iktidar yapamadığım için, Atatürk’ün kurmuş olduğu bu yüce partiden istifa ediyorum (bırakacak bir koltuğum olmadığı için). Bakın ne kadar kolaymış. Üstelik onurlu bir davranışta. Anlayana ya da onuru olana."
Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2015, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER