Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan flaş açıklamalar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Genel Kurulu Toplantısı'nda konuşuyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan flaş açıklamalar
 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Swiss Otel'de düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Genel Kurulu Toplantısı'nda konuşuyor.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Değerli davetliler, yeni bir dönemin başındayız. Aşkla, heyecanla yeniden milletimize hizmet için buradayız. Reform Koordinasyon ve İzleme Kurulu'na DEİK de üye olarak katılacak.

"YENİ BİR SAYFA AÇTIK"

Hükümet programımız onay aldı. Reform paketimizi süratle yürürlüğe koyduk. Yeni bir sayfa açtık. Hükümet programı açıkladıktan sonra 6-9-12 aylık perspektiflerle yoluna koyduk. Dünyada Türkiye'nin ekonomisine ve demokrasisine gıbta ile bakıldığını gördükçe gurur duyuyorum. Milletimiz bizi heyecanla izliyor, yaptıklarımızı dikkatle izliyor.

"YENİ TÜRKİYE KABUĞUNU KIRMIŞ BİR ÜLKE"

Eski Türkiye içine çekilmiş kendi kabuğu içinde bir ülke ikne Yeni Türkiye kabuğunu kırmış bir ülke konumunda. Başarılar arttıkça her geçen gün daha etkin küresel aktör olma yoluna gidiyoruz. Sizler bu değişime en yakın şahit oldunuz. Değişimi en iyi hisseden iş dünyamız ve DEİK gibi kurumlar oluyor.

Bizim için asıl olan her zaman insan onuru, demoktarik haklar ve hukuktur. 

"2014'TE 37 ÜRÜNDE 1 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT YAPTIK"

2002'de 87,6 milyar dolar olan dış ticaret hacmimiz 400 milyar dolara yükseldi. 2002'de 36 milyar dolar ihracatımız 2014'te 158 milyar dolar seviyesine çıktı. 2002'de ihracatın sadece rakamsal boyutu değil 1 milyar dolarlık 9 ürün, 2014'te 37 üründe 1 milyar dolarlık ihracat yaptık. Hem ihracat ürünlerimiz, hem de ihracat pazarlarımız arttı. AR-GE, Tasarım ve markalaşma alanlarında etkinliğimizi arttırmalıyız. 

"DIŞ TEMSİLCİLİK SAYIMIZ 228'E ULAŞTI"

Yeni hükümetimizle birlikte hep beraber dünyayı dolaşmaya devam edeceğiz. Dış temsilcilik sayımız 228'e ulaştı ve dünyada en çok temsilciliği olan sekizinci ülke olduk. Buradan bir müjde de vermek istiyorum. Çipras'la yaptığımız görüşmede bundan sonraki yüksek düzeyli toplantımızı İzmir'de yapmaya karar verdik. Ve THY de İzmir-Atina'ya ilk seferini gerçekleştirecek. Vizesiz seyahat edilen ülke sayısını 42'den 69'a çıkardık. AB ile vize serbestisi ve geri kabul anlaşmasını imzaladık. 

MUHALEFETE ÇAĞRI

Vize muafiyeti için birtakım yasaları çıkarmamız ve bunları Mart ayına kadar Meclis'ten geçirmemiz gerekiyor. Bunun için muhalefetin işbirliği de çok önemli. Ekim 2016'da Avrupa'ya vizesiz yolculuk başlayacak.

"MAZLUMLAR 1 KASIM GECESİ RAHAT UYUDULAR"

Dünyanın her köşesindeki mazlumlar 1 Kasım gecesi rahat bir uyku uyudular. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüyken dünyadaki hiçbir mazlum kendisini sahipsiz hissetmeyecek.

"TÜRKİYE EKONOMİDE İYİ PERFORMANS GÖSTERDİ"

Dünya ekonomisi henüz krizden tam olarak çıkamamışken ve bölgemizde gerginlik devam ederken Türkiye ekonomide iyi bir performans göstermeye devam etmiştir. 2016 yılı inşallah çok daha iyi bir yıl olacak. AK Parti kadroları seçim arasında ekonomiye güven vermiş siyasi belirsizliğin zarar vermesine izin vermemiştir. 

MUHALEFETE ÇAĞRI

2008'den bu yana diğer ülkeler istihdam kayıplarını telafi edememişken, biz 7 milyon kişiye iş imkanı sağladık. Önümüzde 4 yıl var. Buradan muhalefet partilerine sesleniyorum. Ülkemize zarar verecek yaklaşımlardan uzak duralım, zaman kaybettirecek tartışmalardan uzak duralım.

"ASGARİ ÜCRET VAADİMİZİ DE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

64. Hükümet olarak gerçek anlamda bir reform hükümeti olarak harekete geçtik. Verdiğimiz bütün sözlerin arkasında duracağız, vaadlerimizi tek tek hayata geçireceğiz. Her şey şeffaf olacak, kimse millete hesap vermekten kaçamayacak. Asgari ücret vaadimizi de gerçekleştiriyoruz. Asgari ücret artışından kaynaklanacak bir yükte, sizin rekabetçiliğiniz azalmamasına özen göstereceğiz. Bu bağlamda atılması gereken bütün adımları yasalaştıracağız. Kamu maliyesinde ciddi bir reform yürütüyoruz.

PUTİN'E ELEŞTİRİ

Rusya konusunda biz saldırgan bir tutum izlemedik, biz sınırlarımız ihlal edilince savunma yaptık ve bu bizim hakkımızdır. 1 ay önce Türkiye'ye yönetilmeyen eleştiriler neden şimdi yöneltiliyor.

PUTİN TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASINI BİLMİYOR MUYDU?

Putin, 1 ay önce Türkiye'nin Müslüman ülke olduğunu bilmiyor muydu? Putin, Türkiye'nin dış politikasını bilmiyor muydu? Türkiye, DAEŞ'le işbirliği yapmamıştır, ve hiçbir terör örgütüyle işbirliği yapmayacaktır. 

DİKTEYE ASLA İZİN VERMEYİZ

Rusya ile görüşmeye her türlü firik alışverişinde bulunmaya hazırız, ancak bize bir şey dikte etmesine asla izin vermeyiz. Ülkemizin sınır güvenliği konusunda angajman kuralları bellidir, kimse bizden tavizkâr olmamızı beklemesin.

"GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI"

Rusya kendince yaptırımlar uyguluyor. Açık söylüyorum, bunları yadırgıyoruz. Türkiye bu tip yaptırımlarla zora düşürülecek bir ülke değildir. Enerji, ticaret ve turizm alanında gerekli tedbirler alındı. Bundan sonra da etkilenen sektörlerimize destek olacağız.

KIRIM'IN İŞGALİNİ TANIMADIK

Kırım'ın Rusya tarafından işgalini tanımadık, tanımayacağız. 

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2015, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER