BDP Diyarbakır İl Örgütü'nden 'provokasyon' uyarısı

BDP Diyarbakır İl Örgütü, "faşist polisin provoke ettiği üç-beş kendini bilmezin" BDP binasına saldırdığını belirterek, polisin de il binasını binlerce polis ve zırhlı araçla kuşatarak provokasyona zemin hazırladığını kaydetti.

BDP Diyarbakır İl Örgütü'nden 'provokasyon' uyarısı
 BDP Diyarbakır İl Örgütü, son günlerde Diyarbakır'da tırmanan gerilime ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.  BDP, polisin provokasyonlara zemin hazırladığını belirtirken, PKK'ye katılımların da BDP ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirtti.

BDP Diyarbakır İl Örgütü'nün açıklaması şöyle: "Bölgemizde kırk yıldır devam eden savaşın yegâne sorumlusu olan TC. tekçi devlet zihniyeti ve onun bugün ki yürütücüsü olan AKP hükümeti kanlı ellerini tekrar devreye sokmuşlardır. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 2013 Newroz'uyla başlattığı barış süreci AKP hükümeti tarafından sabote edilmektedir. Kürt halk önderi ve Kürt özgürlük hareketinin tüm sağduyu çağırılarına ve çabalarına rağmen Türk devleti saldırılarına ara vermeden devam etmektedir. Kürt coğrafyasına kan deryasına çeviren Özel harp dairesinin kirli ve kanlı oyunları Amed'te tekrar yüzünü göstermiştir. Faşist Türk Polisi’nin provoke ettiği üç-beş kendini bilmez kişi BDP Diyarbakır il binasına saldırmıştır.

Kalekol yaparak parti binalarımıza saldırarak Kürt halkını yıldıracağını sanan AKP polisi şuan binlerce polisi ve zırhlı aracı ile il binamızı kuşatıp provokasyonlara zemin hazırlamıştır.  Yalan haber ve karalamalarla kamuoyunu yanıltılmaktadır. Halkımız ve partimiz karşı karşıya getirilmek istenmektedir. Özellikle barış süreciyle beraber provokatörler eliyle partimiz ve değerli halkımız karşı karşıya bırakılmak istenmektedir. Yıllardır yapmak isteyip de yapamadıkları eski, bayatlamış planları devreye sokarak partimizle halkımız arasında mesafeler açılmak istenmektedir. Ama bu kirli planların tutmadığını ve bumdan sonra da tutmayacağını tüm kesimlere belirtmekte fayda görüyoruz. Çünkü bu halk ve parti arasında kopmaz bağlarla örülen bağların örüldüğünü bu küçük planları yapanlar anlayacak idraktan yoksundurlar.

Özellikle son dönemlerde gerillaya katılımların artmasının sebeplerini araştırıp, çözüm sürecinin bir an önce gelişmesi yasal düzenlemeleri yapması gerekirken ve anlam verip bunlarla cevap olması gereken AKP hükümeti gerillaya katılan aileleri tahrik edip birkaç provokatörle olayı lehine çevirmek istemektedir. Tam da bu katılımları anlamlandırması gerekirken bunu anlamaktan uzak bir tavırla özel savaşın planlarını devreye sokmaktadır. Gerillaya katılım sağlayan gençler de AKP’nin bu süreçte samimi olmadığını fark ettiklerinden dolayı yasal mecralarda siyaset yürütemeyeceğini bildiklerinden dolayı katılımı tercih etmişlerdir. Bir nevi AKP’yi samimiyete çağırma girişimi olarak değerlendirebiliriz.

Bu anlamda dost ve düşman herkes bilmelidir ki gerillaya katılımların bizim partiyle uzaktan yakından alakası olamadığını herkes bilmelidir. Çünkü PKK 40 yılı geride bırakmış Ortadoğu’da mücadele vermiş bir halk hareketidir. AKP’nin özel savaş dairesi de bu tutmayacak oyunlardan vazgeçmelidir. Çözümün gelişmesi için tüm imkânları seferber etmelidir.

Bu anlamda bu ailelerin bu kirli oyunlara alet olmayacağını ve olmaması gerektiğini önemle belirtmek gerektiğini düşünüyoruz."

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2014, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER