BDP Genel Başkanı Demirtaş Şırnak'ta Adayları Tanıttı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Büyükşehir belediye başkan adayı Gülten Kışanak,Şırnak'ta adayları tanıttı.

BDP Genel Başkanı Demirtaş Şırnak'ta Adayları Tanıttı
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Büyükşehir belediye başkan adayı Gülten Kışanak, Şırnak'ta BDP il başkanlığı binasında adayları tanıttı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaptığı konuşmada, "Bugün Rahmetli Şerafettin Elçi'nin mezarındaydık. Yarın da tarihimizin en acılı olaylarından Roboski katliamının 2. yıl dönünü var. Nerede bütün Şırnak'ın seçilmişleri haksız bir şekilde tutuklandı içerde. Ama seçilmişlerin hepsi zindanlarda dimdik duruyorlar. Teslim olmadıklarını haykırıyorlar. Bugün Amad zindanlarına, bütün zindanlara tam Imralı zindanına kadar selam gönderiyoruz. Bu seçimde Şırnak halkının göstereceği başarı, ortaya koyacağı tavır, inanın bütün Kürdistan halkını etkileyecektir. Dört parça bütün Kürdistan halkını etkileyecektir. Şırnak ve Hakkari'nin duruşu bütün Kürtlere yol gösterecek tutum ve duruştur. Bir Hakkari bir de Şırnak'ın bütün belediyelerini yüzde 100 almak istiyoruz." dedi.

Demirtaş, rant ve hırsızlık sistemini bitirmek istediklerini ifade ederek, "Bugün AKP'nin içine düştüğü rezaleti görüyorsunuz. Hırsızlık artık boğaza dayanmış. Halkın parasını yoksulun, emeklinin, işçinin fakir fukaranın parasını sığdıracak yer bulamıyorlar. Oysa bizler 'komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir' şiarının, Müslümanlığın evlatları ise halkın bu kadar açlık, yoksulluk içinde olduğu bir dönemde trilyonları evinde barındırıyorsa, her biri trilyonları evinde barındırıyorsa, her biri yüzlerce milyon dolar evinde saklıyorsa bunun adı Müslümanlık olamaz. Bunun adı insanlık bile olmaz. Biz bunu insanlık dışı olarak görüyoruz. Inanın ki bunların çaldıklarının yarısı bile Türkiye'de yoksullara dağıtılsa Türkiye'de yoksul insan kalmaz, aç insan kalmaz." şeklinde konuştu.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2013, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER