BDP ile KCK, Barzani İçin Birbirine Girmiş

Barzani'nin Diyarbakır ziyareti öncesi KCK, toplantıya katılmayacaksınız tepkisi gösterirken BDP yeter artık restini çekince taraflar birbirine girdi.

BDP ile KCK, Barzani İçin Birbirine Girmiş
 Barzani'nin Diyarbakır ziyareti öncesi KCK ve BDP'li vekillerin arasında geçen tartışmanın detayları gün yüzüne çıktı. Toplantıyı basıp "Buluşmaya katılmayacaksınız" diyen KCK'lılara, vekiller Türk ve Zana "Yeter artık" diye tepki gösterdi.

KCK'YI KIZDIRDI

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve Şivan Perwer'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Diyarbakır'a gelmesinin yankıları hâlâ sürüyor. Barzani'nin tarihi Diyarbakır randevusuna katılması KCK'yı kızdırmış.

'BULUŞMAYI PROTESTO EDECEKSİNİZ'

İddialara göre BDP'li vekiller bu ziyaret öncesi 6 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıda 'katılalım mı yoksa protesto mu edelim' konuları tartışıldı. BDP'li vekiller etkinliğe katılma ve Barzani'yi karşılama kararı aldılar. Buraya kadar her şey normaldi. Toplantının sonunda Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan salona iki KCK'lı yöneticiyle geldi.

AHMET TÜRK VE Leyla ZANA'DAN TEPKİ

Akşam'ın haberine göre, KCK'lı yöneticiler milletvekillerine, "Bu etkinliğe katılmayacak, protesto edeceksiniz. Her yerde protesto gösterileri olacak" dedi. KCK'lıların bu isteğine öncelikle Ahmet Türk ve Leyla Zana karşı çıktı. Milletvekillerinin "Yeter artık. Biz kendi irademizi kullanamayacak mıyız? Orada karışıyorsunuz, burada müdahale ediyorsunuz. Biz karar aldık ya buna katılacağız ya da siyaseti, her şeyi toptan bırakırız" diyerek tepki gösterdikleri öğrenildi. Nitekim BDP'liler aldıkları kararı uyguladılar. Diyarbakır'daki bütün programlara katılıp Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'yi karşıladılar.

'ÇÖZÜME DESTEĞİZ' DEMİŞTİ

Barzani 21 yıl aradan sonra Başbakan Erdoğan'ın davetlisi olarak geçtiğimiz 16 Kasım'da Diyarbakır'a gelmişti. Barzani beraberinde 38 yıldır yurtdışında yaşayan Kürt sanatçı Şivan Perwer'i de Diyarbakır'a getirmişti. Başbakan Erdoğan, Barzani ve Perwer Diyarbakır'daki toplu açılış töreninde birlikte katılıp barış mesajı vermişti. Barzani burada yaptığı konuşmada Türkçe "Yaşasın Kürt-Türk kardeşliği. Yaşasın barış" diye başlamış ve çözüme destek verdiklerini söylemişti. Barzani daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etmişti. Barzani'yi burada Baydemir'in yanı sıra Milletvekilleri Ahmet Türk, Leyla Zana Sırrı Sakık ve Esat Canan karşılamıştı. Heyet bir süre basına kapalı görüşmüş ardından Barzani yaptığı açıklamada "Gelişimiz kardeşlik mesajı içindir. Barış sürecini desteklemek için burada bulunuyoruz. Kürdistan halkının selamını Türk halkına iletmek istiyoruz." demişti.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013, 18:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER