BDP; ‘Öz yönetimle’ seçime giriyor

BDP Diyarbakır il Eş başkanı Mehmet Emin Yılmaz; “2014 seçiminde temel hedefimiz ‘Öz yönetimle, özgür kimliğe doğru’ halkın öz dinamikleri ile kendini ifade etmesidir” dedi.

BDP; ‘Öz yönetimle’ seçime giriyor
 Diyarbakır’da yapılacak yerel seçimlere katılacak olan siyasi partilerin adaylarının büyük bir kısmı belirlendi. İsimler belirlendikten sonra partiler propaganda için kolları sıvadı. Seçim tarihi yaklaştıkça propaganda temposunun artması bekleniyor. BDP Diyarbakır il Eş başkanı Mehmet Emin Yılmaz; Son üç aydır tamamen seçime yoğunlaştıklarını, bu yoğunlaşma sürecinde ön seçimle çok güçlü adaylar seçtiklerini dile getirerek “Adaylarınızı genel merkez politikaları ile belirlemedik. 12 bin delegenin oyları ile seçtik. Zaten bizim 2014 seçimi sloganımız ‘Öz yönetimle, özgür kimliğe doğru’. Temel hedefimiz bu seçimde halkın kendini öz dinamikleri ile ifade etmesidir. Partimiz hiçbir zaman tekçi bir anlayış ile seçime girmemiştir. Her zaman halkın değerlerini göz önünde bulundurduk, bundan sonrada öyle olacak” dedi.

‘BDP belediyelerinin bölgede sadece siyaset yapıyor, hizmet yapmıyor’ Eleştirilerin tarafsız yapılmadığını, Sadece BDP’yi yıpratmak için yapıldığını kaydeden BDP Diyarbakır il Eş başkanı Mehmet Emin Yılmaz; “Partimizin bölgede yaptığı hizmeti halkımız fazlasıyla görüyor. Zaten halkımız bunu gördüğü için partimizi destek veriyor. Kim nasıl algılıyorsa algılasın BDP bölgede örnek belediyecilik anlayışı sürdürüyor ve sürdürmeye devam edecektir. Biz yerellerimizin hem siyaset, hem de hizmet yapmasını istiyoruz. Ezilen bir halkın belediye başkanları siyaset yapıyorsa, bence bu doğal bir durumdur” diye konuştu.

“Partimizin temel ilkeleri çerçevesinde başvuruları kabul ettik. Başvurular yapıldıktan sonra partinin karar organizması değil, 12 bin delegenin oylarıyla adaylarımız seçitik” diye konuşan Yılmaz; Delegelerde adayların eski çalışmalarına ve pratiklerini göz önünde bulundurarak oy kullandılar seçilen bütün arkadaşlarımızın partimizin siyasetini ve hizmet politikasını yürütebileceği inancındayız diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2014, 20:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER