BDP'DEN PKK'NIN SİLAHLI MÜCADELEYE BAŞLAMASININ YILDÖNÜMÜNDE MİTİNG

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), terör örgütü PKK'nın 15 Ağustos 1984 tarihinde Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli ilçelerinde başlattığı silahlı eylemin yıldönümü nedeniyle Diyarbakır'da miting düzenledi.

BDP'DEN PKK'NIN SİLAHLI MÜCADELEYE BAŞLAMASININ YILDÖNÜMÜNDE MİTİNG
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), PKK'nın 15 Ağustos 1984 tarihinde Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli ilçelerinde başlattığı silahlı eylemin yıldönümü nedeniyle Diyarbakır'da miting düzenledi.

PKK'nın 29 yıl önce başlattığı silahlı eylemin yıldönümü için BDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından miting düzenlendi. Havai fişeklerin atıldığı mitingde Abdullah Öcalan'ın ve PKK'lıların görüntüleri sinevizyondan gösterildi. Çeşitli sanatçıların verdiği konserde PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Mitingde bir konuşma yapan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, çözüm sürecine değindi. Barışta ısrarlı olduklarını söyleyen Aydoğan, "Demokratik ve barış sürecinin başlangıcından günümüze 6 aylık gibi bir zaman geçti. Ama biz her şart ve koşulda çözüm ve barış için sonuna kadar devam edeceğiz. Bu süreç seçimlere heba edilecek bir süreç değildir" dedi.

Mitingin ardından İstasyon Meydanı'ndan Konuk Evi'ne yürüyüş yapılacağı belirtildi.
 

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2013, 00:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER