Birer Gün Arayla!

Diyarbakır 25-26 Temmuzda, Cumhurbaşkanlığı seçimin iki favori adayı Başbakan Erdoğan ve Ekmeleddin İnsanoğlu'nu ağırlayacak. Erdoğan miting, Ekmeleddin'in ise salon toplantısı yapacağı bildirildi.

Birer Gün Arayla!

 10 Ağustos'ta yapılacak olan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk halk tarafından seçilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım sürerken, Diyarbakır hafta sonu, iki adayı konuk edecek. Cuma günü, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumartesi günü de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'a gelecek.

İhsanoğlu'nun Diyarbakır çıkarmasında fiyasko yaşamamak için, miting yapmayı tercih etmeyeceği öne sürülürken, sadece salon toplantısı düzenleyip bazı STK temsilcileriyle bir araya gelip, görüş alış verişinde bulunacak. Diyarbakır'ın tarihi mekanlarını gezdinden sonra, aynı gün şehirde ayrılacak.

Cumartesi günü Diyarbakır'a gelecek olan Başbakan Erdoğan, ilk olarak İstasyon meydanında düzenlenecek olan mitinge katılacak. Saat 15.30'ta yapılacak olan mitingte halka hitap edecek olan Erdoğan'ın özellikle, çözüm sürecine yönelik önemli mesajlar vermesi beklenirken, bölgeden mitinge katılımın yüksek olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan, DBP ve HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır programı henüz kesinlik kazanmadı. Demirtaş bugün Batman'da saat 17.30'da düzenlecek toplantıyla, Türkiye'deki seçim çalışmalarının startını verecek. Demirtaş'ın seçim sürecince, Güneydoğu ağırlıklı mitingler düzenleyecek.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER