Çelik: İsrail devleti ve İsrail halkı, Türkiye’nin dostudur

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’le anlaştıklarına dair çıkan haberlere ilişkin, kesin bir şey olmadığını belirterek, “İsrail devleti Türkiye’nin dostudur” dedi.

Çelik: İsrail devleti ve İsrail halkı, Türkiye’nin dostudur
 AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, Türkiye ile İsrail’in anlaştığı yönündeki haberlere değinerek,  “Türkiye ile İsrail’in anlaştığı şeklinde haberler çıktı. Kesin anlaşma yok, henüz imza atılmış bir şey söz konusu değil. Bir taslak üzerinde çalışılıyor. Kuşkusuz, İsrail devleti ve İsrail halkı, Türkiye’nin dostudur. Şimdiye kadar ki eleştirilerimiz, İsrail hükümetinin aşırı davranışlarına, meşru görmediğimiz davranışlarına dönüktür” dedi.

CHP’li Eren Erdem’i Rusya televizyonuna verdiği röportajdan dolayı eleştiren Çelik, “Türkiye ve Rusya ilişkileri, Rusya’daki yönetimin yanlış yaklaşımlarından çok daha büyüktür, bunları aşacak tarihsel derinliğe ve bir gelecek perspektifine sahiptir. Bu vesileyle bir CHP milletvekilinin, bir Rus kanalında tutup da IŞİD’in elindeki sarin gazını Türkiye’nin verdiği şeklindeki yalan ifadesini açık bir şekilde kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: 
Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2015, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER