CHP: Biz Yeni HDP'ye İnandık, Diyarbakırlılar da Yeni CHP'ye İnansın

CHP Diyarbakır milletvekili adayı eczacı Murat Uzun, "Biz Yeni HDP'ye İnandık, Diyarbakırlılar da Yeni CHP'ye İnansın" dedi.

CHP: Biz Yeni HDP'ye İnandık, Diyarbakırlılar da Yeni CHP'ye İnansın
 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) Diyarbakır milletvekili adayı eczacı Murat Uzun, PartisininDiyarbakır'daki çalışmaları ve seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Uzun, Türkiye'nin birçok ilinde eczacılık yapan üniversite 67 kişilik üniversite arkadaşlarının da kendisine destek vermek için kısa bir süreliğine Diyarbakır'a geldiğini söyledi. Tüm adayların il yönetimi ile birlikte eşgüdüm ve uyum içinde çalıştıklarını dile getiren Uzun, bu çerçevede gitmedikleri ilçe kalmadığını anlattı.


Ev ziyaretleri de yaptıklarını kaydeden Uzun, tüm bu temaslar sırasında CHP'ye dönük sürekli artan bir ilgi gördüğünü vurguladı. Uzun "Ziyaretlerimizde eskiden CHP'li olan, CHP'nin şimdi açıkladığı projeleri sonrasında partiye ilgi duyup destek vereceğini söyleyen birçok yurttaşı tanıma fırsatımız oldu. CHP'yi daha çok görmek, alanda bulmak istiyorlar. HDP içinde olup da CHP'ye oy vereceğini söyleyen arkadaşlarımız da oldu. Özellikle emeklilere iki bayramda ikramiye açıklaması sonrasında orta yaş ve üstünde ciddi bir ilgi ve eğitim var partimize" dedi.

Bu seçimlerden sonra artık CHP'nin kesinlikleDiyarbakır'da daha çok var olacağını, daha çok çalışacağını kaydeden Uzun "Artık biz Diyarbakır'da halkın içindeyiz, halkla beraberiz. Halk da bunu görüyor ve ilgi giderek artıyor. Seçmenler en çok Kürt sorunun çözümü ile ilgili projelerimizi soruyorlar. Biz de onlara 22 soru ve 22 yanıtlaCHP'nin Kürt sorununa bakışını ve çözüm çerçevesini anlatıyoruz. Bize CHP değişti mi diye soranlar da oluyor. Biz de onlara şunu söylüyoruz. HDP, Türkiyeyileşme iddiasıyla değişti ve Yeni HDP oldu bir bakıma. Biz de diyoruz ki Yeni CHP Kürt sorununu çözecek. Diyarbakırlıların artık yeni CHP'ye inanmalarını isterim" diye konuştu.

Basının bir ülkede güçler ayrılığının işleyebilmesi için önemli bir görevi olduğunu da dile getiren Uzun "Fakat AKP iktidarında basın baskı ve tehditlerle sindirilmeye çalışılmaktadır. Basının özgürce ve korkusuzca işlevini yerine getirmesi gerekir.Hükümet, kendisini eleştiren medyayı susturmak için her türlü girişimi yapmaktadır. Demokrasiyi savunan, rüşvet, yolsuzluk gibi konuların üzerinde duran basın baskı altına alınıyor. Savcılar muhalif basının susturulması için karar alabiliyor" diye konuştu.Diyarbakır'da 120 bin dolayında engelli bulunduğunu, yaşanan göç dalgası sondasında gelen Suriyeli ve Ezidiler ile bu sayının 150 bine çıktığını belirten Uzun, yine kentte ciddi bir yoksulluk yaşandığını vurguladı. AKP'nin yoksulluk konusunu sadece yardımlar dağıtarak, yoksulu kendine bağlayarak yönettiğini ancak CHP'nin yoksulluğu çözecek projeleri olduğunu ifade eden Uzun "AKPsağlıkta dönüşüm adı altında bütçeyi tutturmaya çalışmıştır. Bugün sistem üzerindenAKP aslında kar etmektedir. Halkın cebinden çıkan paralarla halka hizmet vermekte, sağlıkta sosyalizasyonu bir tarafı bırakmaktadır. Sosyal güvenlik açıklarını kapatma uğruna bu ilaç politikalarında ortaya konmuştur. Halbuki sağlık alanında herkesin ulaşılabilir olduğu bir finans modeli ortaya konmalıydı. CHP bunları yapacak bilgi, kadro ve personele ve ahlaki yapı ve inanca sahiptir" dedi.

CHP iktidarında Diyarbakır Ankara hızlı treni, Karadeniz'e otoyol bağlantısı gibi pek çok projelerinin de olduğunu anlattı.

Kimdir: 1961 yılında İstanbul'da doğdu. Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni bitirdi. Aslen Artvin Arhavilidir. Dayısı dolayısıyla Diyarbakır'la kan bağı vardır. 30 yıldırDiyarbakır'da ikamet etmekte ve eczacılık yapmaktadır. Diyarbakır Eczacılar Odası yönetim kurulu, denetleme kurulu başkanlığı, haysiyet divanı başkanlığı görevlerinde bulunmuş olup, Türk Eczacılar Birliği Büyük kongre delegesidir.


Kaynak: Özgür Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER