CHP'de Murat Özçelik şoku!

Kurultay tartışmalarını gündemine alan CHP'de kritik isimlerden Murat Özçelik tüm görevlerinden istifa etti..

CHP'de Murat Özçelik şoku!
 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Meclisi üyesi Murat Özçelik istifa etti. Özçelik'in partideki tüm görevlerinden istifa ettiği bildirildi.

1 Kasım sonrası CHP'de kurultay ve genel başkanlık tartışmaları sürerken Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik partideki tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. Özçelik, istifa dilekçesini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na verdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Özçelik, akşam saatlerinde, istifa dilekçesini Kılıçdaroğlu'na sundu. Kılıçdaroğlu'nun istifayı şu an için işleme koymadığı ve konuyu değerlendirdiği öğrenildi.

Murat Özçelik, milletvekilliği adaylığı sürecinde de istifasını sunmuş ancak kabul edilmemişti.

7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilen Özçelik, 1 Kasım seçimlerinde ise partisi tarafından aday gösterilmedi. CHP yönetimi Özçelik'in adaylık başvurusu yapmadığını açıklarken Özçelik ise başvurusunu yaptığını ancak aday gösterilmediğini söylemişti.

Murat Özçelik kimdir?

CHP Genel Başkan Yardımcı Murat Özçelik, 1954'te Ankara doğdu. TED Ankara Koleji ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Dışişleri Bakanlığı'na 1983 yılında girdi. 1990 yılında atandığı Cumhurbaşkanlığı'ndan, 1992 yılında kısa bir süre bulunduğu Özel Kalem Müdürü olarak ayrıldı. 1996 sonunda faaliyete geçmesi sonunda bir buçuk seneyi biraz aşan bir süre Şanghay Başkonsolosu olarak görev aldı.

2014'te Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı oldu

Çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2005'te Enformasyon Dairesi'nde Daire Başkanı oldu. 26 Aralık 2006'da Irak Özel Temsilci Yardımcısı oldu. 2007'de Irak Özel Temsilcisi olarak görev almış ve 2009 yılında Irak Cumhuriyeti Nezdinde Büyükelçilik yapmış, 22 Ekim 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan büyükelçiler kararnamesi ile merkeze atandı.

Kasım 2011'de atandığı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevinden 17 Mayıs 2012 tarihi itibariyle alınıp, Dışişleri Bakanlığı müşavirliğine getirildi. Dışişleri Bakanlığı'ndan emekli oldu. Eylül 2014'te Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı oldu. Ekim 2014'te CHP Parti Meclisi üyesi ve 3 Kasım 2014 tarihi itibariyle de Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan yardımcısıdır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 22:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER