CHP'de yeni deprem Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı

CHP'de Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş'ın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu için "Partinin önünü açmak lazım, sizin, hepimizin istifa etmesi lazım" dediği öğrenildi.

CHP'de yeni deprem Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı
 1 Kasım seçim sonuçlarında yüzde 25.31'lik oy oranıyla 134 milletvekili çıkaran CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa edip etmeyeceği tartışmaları üzerine, eski vekil Umut Oran'ın 'başkanlık adaylığı'nı koymasının ardından bir çıkış da Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş'tan geldi. Karakaş, Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet edenler kervanına katıldı.

1 Kasım'da  CHP'de Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş'ın seçimin değerlendirildiği MYK toplantısında Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yaptığı öğrenildi.

"KADRO DEĞİŞİKLİĞİ YETMEZ!"

Karakaş'ın “Kadro değişikliği yetmez. 2011’de merkez sağ takviyeyle sonuç alamadık. O zaman sizi istifaya davet edenlere karşı çıkmıştım. Şimdi farklı düşünüyorum. Bu, 4. seçiminiz oldu. Partinin önünü açmak lazım, sizin, hepimizin istifa etmesi lazım. Hemen istifa edin, demiyorum ama gerekirse güvenoyu isteyin” dedi. Cumhuriyet'ten Türey Köse'nin haberine göre, Karakaş “İdeolojik, örgütsel yenilenme, örgütsel reform” gereksiniminin de altını çizdi.

UMUT ORAN BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLAMIŞTI

CHP eski İstanbul Milletvekili Umut Oran'dan çok konuşulacak bir adım geldi. 1 Kasım seçimlerinde CHP'nin aldığı oy oranının genel başkan ve parti yetkililerinin başarısızlığı anlamına geldiğini ve bu nedenle olağanüstü kurultay düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Oran, genel başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı.

KARAYALÇIN'DAN SERT ELEŞTİRİ: BAŞARISIZLIK!

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da seçim sonuçlarıyla ilgili olarak “Başarısızlık olarak görüyorum” dedi. CHP’nin sorununun örgütsel yenilenme olduğunu belirten Karayalçın, “Yeniden beyaz atlı prens beklentisine girmemeli. CHP tarihinde başarı elde edilen seçimlere yeni projelerle girildi. 1970’lerde Ecevit’in ‘ortanın solu’yla gelişi idelojik çıkıştı. 1989’da yerel yönetimlerde saydamlık ve katılımcılık anlayışı SHP’ye seçim başarısı getirdi. Daha sonra böyle projeler hazırlanmadı.”

Karayalçın, parti meclisinin de yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.

GÜRSEL TEKİN: İSTİFAYA GEREK YOK!

Kılıçdaroğlu'nun istifa edeceği yönündeki haberlere ilişkin, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin,  istifaya gerek olmadığını, Şubat ayında düzenlenecek olağan kurultayda isteyenlerin genel başkanlık yarışına girebileceğini belirtmişti.

ORAN'IN ADAYLIK SLOGANI

CHP'de Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, milletvekilleri ile il ve ilçe kongrelerinde seçilenler delege oluyor. CHP tüzüğüne göre, olağanüstü kurultay ya yönetim kararı ya da delege sayısının beşte birinin imzası ile toplanıyor. Oran adaylığını ise "Gelin değişimi ve dönüşümü beraber gerçekleştirelim. Ben CHP'nin tek başına iktidarını kurmak için her türlü görev ve sorumluluğu almaya hazırım" sözleriyle açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2015, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER