CHP’li Milletvekili Adayları Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

Cumhuriyet Halk Partisinin 27. dönem Diyarbakır milletvekili adayları, verilen miting arasından sonra ziyaretlerine kaldığı yerden devam ediyor.

CHP’li Milletvekili Adayları Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin yapılacağı 24 Haziran’a sayılı günler kala Cumhuriyet Halk Partisinin 27. dönem Diyarbakır milletvekili adayları seçim çalışmalarına verilen miting arasının ardından devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır 1.sıra milletvekili adayı Mahmut Aziz Usal, 2.sıra milletvekili adayı Turgut Kılıç ve 4. sıra milletvekili adayı Ahmet Özgüvercin Diyarbakır’da bulunan banka şubelerini ziyaret etti. Ziyaret ettikleri banka şubelerinde şube müdürleriyle yaklaşan seçimler, bölgedeki gelişmeler ve ülke ekonomisinin bulunduğu durumla ilgili sohbet eden milletvekili adayları şube müdürü ve çalışanlardan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve partileri için destek istedi.

Banka ziyaretlerinin ardından Diyarbakır 1.sıra milletvekili adayı Mahmut Aziz Usal, gazeteciler Ercan Akkar ve Taner Özbay’ın moderatörlüğünü yaptığı, Doğan21 Fm, Tv21 kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanan “Seçime Doğru” programına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP’nin güçlü ve köklü bir parti olması nedeniyle siyasete CHP ile başladığına söyleyen Usal, “CHP bana göre baba ocağıdır, iktidar partisi her ne kadar kendini muhalefet yerine koyup CHP’yi iktidarmış gibi eleştirse de CHP güçlü bir muhalefet partisidir. CHP, güçlü ve köklü bir parti olduğu için CHP’de siyasete başladım” dedi.

Gazetecilerin CHP’nin bölgeyi uzun yıllar göz ardı ettiği eleştirilerine karşın Usal, “CHP’nin bölgemizden uzakta durduğu herkesin malumu ancak bu süreçte bölgeye yakın ilgi gösterdiğini görüyoruz. Benim ve diğer aday arkadaşlarımızın da çalışma azmi var” şeklinde cevap verdi.

Babasının kendisine şerefli bir isim bıraktığını vurgulayan Usal, “Siyasette yükselme gibi bir hedefim yok. Babamız bize şerefli bir isim bıraktı biz de bu memlekette hayırlı hizmetlerde bulunarak çocuklarımıza şerefli bir isim bırakırsak bu bize yeter” dedi.

Daha önce televizyonda birçok kez miting izlediğini ve ilk kez bir mitinge katıldığını anlatan Usal, “Muharrem İnce’nin mitingi bizzat katıldığım ilk miting oldu. Muharrem İnce’nin mitinginde büyük bir katılım ve coşku vardı. Bu coşku seçim çalışmalarımızda bizi çok daha fazla motive etti. Biz mitinge katılan herkese çok teşekkür ediyoruz. Mitinge katılımın yüksek olmasından biz şunu anladık. İnsanlar birlik, beraberlik ve huzur istiyorlar. İnsanlar ötekileştirilmek istenmiyorlar artık. Muharrem İnce’de bu konuda güzel mesajlar verdi” ifadelerini kullandı.

Kür sorunu ve seçim barajı ile ilgili konulara da değinen Usal, “Kürt sorununu biz meclis çatısı altında çözmek istiyoruz. Bunun içinde HDP’nin barajı geçmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Milletvekillerinin, STK’ların ve halkın el birliğiyle bu sorunu artık çözmemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.

Muharrem İnce’nin düzenlediği mitinge katılım oranı ve mitinge HDP’lilerin katılması ile ilgili eleştirileri yanıtlayan Usal, “Edindiğimiz bilgilere göre Muharrem ince’nin mitingine yaklaşık 70 bin kişi katıldı. Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığına aday olduğunda CHP’nin rozetini çıkartarak aday oldu ve ben 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım dedi. Bizim de HDP’nin de bütçeleri belli. Bizim insanları parayla, erzak yardımıyla, ya da memurlara, öğretmenlere ve işçilere mitinge katılımın mecburi olduğunu söyleyerek insanları işleriyle tehdit edebilecek partiler değiliz. Bizim bütün çalışmalarımız gönüllülük esasına dayalı çalışmalar. O mitinge katılan vatandaşlarımızdan HDP’li de CHP’li de Ak Partili de Saadet Partili de İyi Partililer de mutlaka vardı. Onların orada olması demek Muharrem İnce’nin kendisini kabullendirmiş olduğunun bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

CHP’li milletvekilleri olarak gittikleri yerlerde çok iyi karşılandıklarını belirten Usal, “Gittiğimiz yerlerde halk tarafından çok güzel karşılanıyoruz. CHP’nin milletvekili adayları olduğumuzu söylediğimiz daha fazla sevgi saygı gösteriyorlar. Hem şehir merkezimiz hem de ilçelerde araçlarımız çok rahat gezebiliyor. Afişlerimizi asıp broşürlerimizi çok rahat bir şekilde dağıtabiliyoruz” dedi.

24 Haziran seçimlerinde vatandaşların oy kullandığı sandıkları korumak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Usal, “Seçim öncesi bu bölgede güvenlik sorununun hemen hemen çözüldüğü söyleniyordu. Bu sorun demek çözülememiş ki sandıklar taşınıyor.  Tamam sandıkları taşıyalım ama bir kişinin nezaretinde taşımayalım. Biz sandık görevlilerimize gerekirse sandığa sarılmalarını söylüyoruz. Öyle bir seçim dönemindeyiz ki bir oy herkes için çok önemli ve hep şunu söylüyoruz oy namustur oyunuza sahip çıkın. Bu seçimde biz hem sandık görevlilerimiz hem avukat arkadaşlarımızla beraber bütün sandıkları korumak için elimizden geleni yapacak ve inşallah muvaffak oluruz” şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2018, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER