Cuma İçten: Kudüs Coğrafi Değil İmani Bir Meseledir

AK Parti Diyarbakır milletvekili Aday Adayı Cuma İçten, Kudüs’te yaşanan gelişmelere değinerek, Kudüs’ün coğrafi değil, İmani bir mesele olduğunu söyledi.

Cuma İçten: Kudüs Coğrafi Değil İmani Bir Meseledir
İslam dünyası içerisindeki köleleştirilen bazı liderlerin İsrail zulmüne karşı sessiz kalmalarına değinen İçten, ağaç balta atasözünden örnek göstererek şunları söyledi: “Her sokağı, her bir taşı, buram buram İslam kokan Kudüs, bu gün Siyonist terörist İsrail’in kirli ayakları altında can çekişmektedir. İlk kıblemiz, Allah’a ilk yönelişimiz olan Kudüs’ün bağrında açan yara sadece bu kadarla değil elbet. Ağacın dediği gibi; “balta canımı acıtmazdı sapı benden olmasaydı” misali ümmetin köleleştirilip diz çökülen, satın alınan, hain ve alçak liderleri bu gün Kudüs ve Kudüs halkına yapılan zulümlere sessiz kalmakta, yaşanan bunca acıya sırt çevirmekteler.”

Kudüs Selahaddin Eyyubi’yi Çok Özledi

Yaşanan bu zulümlere ve acıya bakıldığında tarihin hiç bir döneminde Selahaddin Eyyubi’nin bugünkü kadar özlenmediğine dikkat çeken İçten, Kudüs’ün Selahaddin’i Kürdi’nin emaneti olduğunu aktardı. İçten, “Ey Kudüs, gözleri ufukta, yıllar önce sefere gönderdiği oğlunu umutla bekleyen bir ana gibi Selahaddin-i Eyyubi'sini bekleyen Kudüs, yeryüzünün Doğusundan Batısına, Kuzeyinden Güneyine coğrafyası ne olursa olsun her bir Mü'minin yüreğinde sabır sabır büyüyen, yumruk yumruk sertleşen, şehit şehit kenetlenen vaat edilmiş bir zafersin sen. Ey Kudüs, sen Mescid-i Aksa'sın, sen Miraç'sın, sen Kubbet-üs Sahra'sın, sen Hazreti Süleyman, Hazreti Zekeriya, Hazreti Ebubekir, Hazreti Ömer'sin. Sen ilk kıblemizsin. Sen Resulallah’ı bağrına basan, Allah ile buluşturansın. Sen ki ümmetin namusu, şerefi ve haysiyetisin. Sen ki Sultan Selahaddin-i Kurdi'nin bizlere mirasısın” dedi.


Selahaddin Yürekli Liderler Artık Yeryüzünde

İslam coğrafyasında yaşanan tefrikalar ve bölünmelerden medet umarak bu gün Kudüs’ün bağrına yaralar açanlara seslenen İçten, Selahaddin yürekli liderlerin artık yeryüzünde olduğunu kaydetti. Kudüs’e meftun yeni bir ümmetin doğduğunun altını çizen İçten “Siyonist alçaklar ve içimizdeki haçlı zihniyetinin torunları bilmelidir ki, her kuşluk vaktinde gözyaşlarına boğulup seni dileyen Selahaddin yürekli liderler artık yeryüzünde. Türkiye'de yürekleri Kudüs için çarpan yeni bir gençlik, yeni bir millet, Kudüs’e meftun bir ümmet doğuyor. Ümmetin anneleri Keşmir'den Bosna'ya her bir ümmet coğrafyasında gözyaşları içindeler. O kutsal çile gözyaşları, fetih umutlarımızı besliyor, gürbüz liderler büyütüyor. O anneler yetiştirdikleri her evladına, daha çocuk yaşta başına siyah sarık sarıp, Kudüs kurtarılmadan gülmeyeceğim diyen, Kudüs esirken ben sarayda yatmam diyerek çadırda yatan Selahaddin’i anlatıyorlar çocuklarına. Osmanlının tüm borçlarının silinmesi karşılığında Kudüs istendiğinde, “Mekke Allah’ın haremidir. Medine Peygamberin haremidir. Kudüs ise bütün Müslümanların haremi ve namusudur” diyen Abdülhamitleri anlatıyorlar. Haremine ve namusuna sahip çıkan nesiller yetişiyor, liderler büyüyor. Biliyor ve inanıyoruz ki, Kudüs davasının sahibi Hak’tır. Hak olan davada zafer muhakkaktır. Zira yazar Nuri Pakdil’in dediği gibi; Yüreğimin yarısı Mekke’dir. Geri kalanı da Medine, üstünde bir tül gibi Kudüs vardır” diye konuştu. 
Sözlerinin devamında Kudüs’ten helallik İsteyen İçten konuşmasını şöyle sürdürdü: “Siyonist terörist alçakların yaptıkları bu zulümleri sona erdirecek inançlı, cesur ve köklerine bağlı yeni bir neslin doğuşuna hep birlikte şahitlik ettiğimiz bu zamanda, zillete düşüp sana kavuşmayı geciktirdiğimiz için, peygamberlerin mübarek ayakları ile şereflendirdikleri mübarek avlularınızı zalim postalları ile kirlettiğimiz için bizi affet ey Kudüs, ey Mescid-i Aksa ve sen ey Kubbet-üs Sahra. Sana kavuşacağımız günler yakındır. Biraz daha sabır.”



Cuma İÇTEN

▪ Diyarbekir 24. Dönem Milletvekili 
▪ Yeni Medeniyet Stratejik Düşünce Harekatı Başkanı 
▪ Asrın Yardımlaşma Derneği (ASYAAD) Onursal Başkanı 
▪ İstanbul Sanayici ve Yatırımcıları (İSİYAD) YÜKSEK İSTİŞARE KURULU 
BAŞKANI 
▪ Durak Okulları Yönetim Kurulu Üyesi Tel: 0212 540 0656 Fax: 0212 540

0657 Adres: Şenlikköy Mahallesi Florya Caddesi Corner Plaza No:67/5

Bakırköy/İstanbul

Web: www.cumaicten.com 
Twitter/cumaicten 
facebook/cumaicten 
instagram/cumaicten 
youtube/cumaicten
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2018, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER