Cumhurbaşkanı seçiminin ilk kazananı belli oldu

10 Ağustos'ta ilk turu gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, yarışın medya ayağında kazanan isim Erdoğan oldu.

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk kazananı belli oldu
 10 Ağustos'ta ilk turu gerçekleşecek olanCumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, yarışın medya ayağında kazanan şimdiden belli. 


Medya Takip Merkezi'nin (MTM), The Wall Street Journal Türkiye için derlediği Cumhurbaşkanlığı adaylarının medya performansı raporuna göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu gazete ilan sayısında 8'e TV reklamlarının süresindeyse 2.5'a katladı. Selahattin Demirtaş ise yarış süresince projelerini anlatmak için sadece gazete ilanlarını kullandı. Televizyonlarda reklamı çıkmadı.

Deneme

1-27 Temmuz tarihleri arasında yayınlanan haberlere bakıldığında Recep Tayyip Erdoğan'a en fazla yer veren televizyon kanalı A Haber oldu. A Haber Erdoğan hakkında 1270 adet haber yayınladı. Bu haberlerin toplam süresi 452 bin saniyeyi buldu. A Haber'de çıkan haberler 27 güne bölündüğünde, günde ortalama 4.5 saate ulaştı.

ERDOĞAN'A EN ÇOK YER VEREN KANAL 24

Erdoğan haberlerinde Kanal 24 ikinci, 360 3'üncü ve Habertürk 4'üncü oldu. Erdoğan haberlerini en fazla yayınlayan 10 kanalın toplam süresi 5 milyon 305 bin 687 saniye, adedi de 16,817 bine ulaştı.

Deneme

İHSANOĞLU EN ÇOK HABERTÜRK'TE

Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili en fazla haber yapan kanal Haberturk oldu. Haberturk 246.485 saniye ile 855 adet İhsanoğlu haberi yayınladı. İhsanoğlu'nun Erdoğan'dan daha fazla haber olduğu tek kanal Halk TV oldu. Halk TV 324 kez Erdoğan, 400 kere de İhsanoğlu haberi yayınladı. Araştırmaya göre Ekmeleddin İhsanoğlu haberlerini en fazla yayınlayan 10 kanalda İhsanoğlu 3 milyon saniye ve 9 bin 377 adet haberle ekrana geldi.

Deneme

DEMİRTAŞ EN ÇOK CNN TÜRK'TE

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş haber performansında diğer adayların oldukça altında kaldı. Demirtaş 10 kanalda toplam 1 milyon 292 bin 530 saniye ve 4 bin kez haber oldu. Haberturk İhsanoğlu gibi Demirtaş haberlerinde de birinci kanal oldu. Selahattin Demirtaş haberlerinde CNN Turk üçüncü, Kanal 24 de 4'üncü oldu.

Deneme

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER