Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

DBP Eş Genel Başkanı Yüksek: "Bizce bu seçimin en önemli noktası ilk kez bir Kürt adayının Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak olmasıdır"

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru
 Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Bizce bu seçimin en önemli noktası ilk kez bir Kürt adayının Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak olmasıdır" dedi.

Partisinin eş başkanı Emine Ayna ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) basın toplantısı düzenleyen Yüksek, Türkiye'de ilk kez halkın oylarıyla bir Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılıyor olmasını önemsediklerini belirtti.

Türkiye'de henüz anti demokratik yapının aşılamamış olduğunu savunan Yüksek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin tam anlamıyla demokratikleşmesini hedefleyen bir partiyiz. Türkiye rotasını çizebilmelidir. Seçimlerle birlikte, bundan sonra nasıl bir rejim, nasıl bir demokrasi, nasıl bir ülke, nasıl bir gelecek bunları tartışması, bir şekilde katılım sağlaması gerekiyor. Bizce bu seçimin en önemli noktası ilk kez bir Kürt adayının Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak olmasıdır." 

Yüksek, Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın hem DBP, hem HDP, hem de HDP'nin bütün bileşenlerinin ortak adayı olduğunu ifade etti.

 

"Demokrasi işletilerek temsil gerektiren yönetim organlarına gelinmesi önemli bir husustur. Ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin otoriter, anti demokratik yapısı aşılabilmiş değil" diyen Yüksek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"O nedenle gerçekleşecek seçim birçok önemli gelişmeyi barındırmakla beraber devamında neyi doğuracağı hakikaten bir muammadır. Bir yandan başkan olmak isteyen Recep Tayyip Erdoğan gerçekliği, bir yandan henüz böylesi bir sisteme geçmemiş Türkiye rejim gerçekliği, diğer taraftan AKP hükumetinin bütün anti demokratik karakteriyle birlikte Türkiye'yi neyin beklediği çok belli olmayan bir seçimi hep beraber yaşayacağız. Bizim bu konudaki yaklaşımımız kuşkusuz bilinmektedir." 
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER