Davutoğlu, Barzani ile görüşecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile yarın görüşecek.

Davutoğlu, Barzani ile görüşecek
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile yarın görüşecek.

Davutoğlu'nun Barzani ile yapacağı görüşmenin gündeminde, Musul'a Türkiye askerlerinin sevkedilmesinden sonra başlayan tartışmalar olacak.

Barzani, Ankara temasları öncesi önemli bir görüşme yapmıştı. Bu görüşme, Suriye Ulusal Koalisyonu ile yapılan görüşmeydi. Barzani'nin Erbil'de Suriye Ulusal Koalisyonu ile yaptığı görüşmede, Suriyeli muhataplarına Federal Kürdistan bölgesiyle yakından ilgilenen Türkiye dışındaki ülkelerin ismini belirttiği ve 'Bunlara güvenmeyin, yönünüz Türkiye'ye dönük olsun' yönünde açıklama yaptığı kaydedilmişti.

BARZANİ, MUSUL'A SEVKEDİLEN TÜRKİYE ASKERLERİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞACAK

Barzani'nin Musul'a sevkedilen Türkiye askerlerine ilişkin yaptığı diğer bir açıklama ise, Musul'u kurtarma operasyonuna katılacak silahlı güçlerin eğitimi ve askeri destek için böyle bir ittifakın olduğu ve söz konusu sevkiyatın taraflar arasındaki anlaşmaya göre yapıldığı yönündeydi. Meselenin çok büyütüldüğü ifade eden Barzani, Ankara ile yapacağı temaslarda bunu dile getireceğini ifade etmişti.

Öte yandan, Rusya tarafı ile Türkiye arasında düşürülen askeri uçak sonrası oluşan bir gerilim hattı söz konusu. Rusya'nın ekonomik yaptırımları devam ederken, Türkiye bu yaptırımlara karşı gerekli tedbirlerin alınacağını açıklamıştı. Rusya ile yaşanan kriz sonrası Rusya'dan Musul'da bulunan Türkiye askerleri için de tepki geldi. Rusya tarafı, 'Türkiye'nin Irak topraklarında olması illegal' ifadeleriyle Türkiye askerinin Musul'da olmasına tepki gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2015, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER