Davutoğlu: Biz rüyalarımızda bile Gazze’yi unutmayız

Başbakan Davutoğlu, İsrail’le görüşmelerde Filistin’de yaşananların unutulduğuna dair eleştirilere, “Gece rüyalarımızda bile Gazze’yi unutmayız, Filistin’i unutmayız” diyerek yanıt verdi.

Davutoğlu: Biz rüyalarımızda bile Gazze’yi unutmayız
 Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Rusya ziyaretine ilişkin, “Bunlar, milletle beraber hareket etmektense, Türkiye ile kimin derdi varsa onlarla birlikte işbirliği yapmayı kendilerine ahlak edinmişler” dedi.

IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonun parçası olduklarını belirten Davutoğlu, “Ama ister Rusya olsun, isterse başka zalim bir devlet olsun, kim Suriye halkını bombalarsa onun da karşısındayız, karşısında olacağız” ifadelerini kullandı.

İsrail ve Filistin eleştisi

İsrail görüşmelerinde İsrail’in Filistin’de yaptıklarının unutulduğu eleştirilerine yanıt veren Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Kim, ‘Türkiye Gazze halkını unutuyor, Filistin’e olan desteğini gözardı ederek İsrail ile yakınlaşma içine giriyor’ derse, bize en büyük bühtanı yapar. Biz, bırakın müzakerelerde, gece rüyalarımızda bile Gazze’yi unutmayız, Filistin’i unutmayız, Kudüs’ü unutmayız, Mescid-i Aksa’yı gözümüzün önünde hep dipdiri tutarız.”

Bölgedeki çatışmalı süreç

Bölgedeki çatışmalı ortama değinen Davutoğlu şunları söyledi: “Güneydoğu için hazırladığımız destek paketini devreye sokuyoruz. Esnaf kardeşlerimizin kayıpları ve mağduriyetleri giderilecek. Terör Mağdurlarına Destek Paketiyle esnafın vergi ve prim borçlarının ödeme gününü Mayıs ayına kadar uzattık. Esnafımız 3 aylık beyannamelerini Ağustos’a kadar ödeyebilecek”

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2015, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER