Davutoğlu: Tunceli, Şırnak ve Hakkari'ye milletvekili tayin ediyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "3 ilden milletvekili çıkaramadık, ancak grubumuzdan 3 milletvekili arkadaşımızı o illere tayin ediyoruz. Bu arkadaşlarımız iki ilden de sorumlu olacak. Hakkari, Şırnak, Tunceli milletvekillerimiz olacaksınız" dedi.

Davutoğlu: Tunceli, Şırnak ve Hakkari'ye milletvekili tayin ediyoruz
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP'nin 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuştu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye'yi umutsuz, çaresi noktadan karanlık tünelden bugünlere taşıyan AK Parti milletimizin umudu oldu. AK Parti'nin temelleri bu istiklal şehrinde atıldı. İnsanlık odaklı bir siyasetin adı oldu. İnançlı bir siyasi kadro, Afyon'dan yola çıktı. Bu kadroda görev alan arkadaşlarımız 23 kez bu kamplarda bir araya geldiler. 

Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da şükranlarımızı arz ederiz. 

2015 sıradan bir yıl değildi. Siyasi yolumuzda çok önemli bir eşikti. İki seçimin hikayesine dikkatle bakanlar, AK Parti'nin muhasebesini ne kadar dikkatle yaptığını görürler. 7 Haziran sonucunu millitimizin uzlaşı mesajı olarak gördük. Ortak hükümet kurmak için samimiyetle tavır gösterdik. Ancak aynı samimi tavrı muhataplarımızdan göremedik. Ardından zorunlu olarak seçim kararı alındı. Ancak anayasanın açık hükmüne rağmen CHP ve MHP elini taşın altına koymadı, sorumluluktan kaçtılar. Biz bir yanda bu sıkıntılı dönemin Türkiye'ye zarar vermemesi için gayret gösterdik, diğer taraftan seçim meydanlarını doldurduk. 7 Haziran- 1 Kasım arası Türkiye yönetilmesi çok zor, kritik bir dönemden geçti. O kritik eşikten basirat, dirayet ve en çok milletimizin duasıyla geçtik. Hem hükümetimiz, hem partimiz örnek bir duruş gösterdi. Milletimizin partimize verdiği mesajdan gerekli dersleri çıkardık. Yenilendik ve tazelendik. 

Suruç saldırısı ile birlikte ülkemiz üzerinde ameliyat yapılmak istendi. Terör örgütleri sahaya sürüldü ve Türkiye dört bir koldan saldırıya uğradı. Anında kararlı ve kapsamlı bir mücadeleyi başlattık. Biz beklemek için emanet almadık. Korkarak kenara çekilmek için emanet almadık. Biz gerektiğinde her türlü riski alırız. 23 Temmuz günü arka arkaya gelen terör saldırıları karşısında gerekli kararları aldık, gerekli talimatları verdik. Milletimiz üzerine getirilmek istenen kara bulutlar dağılana kadar mücadele edeceğimizi açıkladık. Biz terörle böyle mücadele etmeseydik, Türkiye kaosa sürüklenebilirdir. 

Ankara saldırısı sonrası teröre karşı tavrımızı takındık. Failleri de yakalandı.

Milletimiz bu dönemde, AK Parti'nin Türkiye'nin neden siyasi yegane umudu olduğunu gördü. Teröre karşı net tavır alan AK Parti kazandı. Millitimiz samimiyetimize, dava aşkımıza inandı. 1 Kasım demokrasi zaferi oldu. Terörden, kargaşadan, iftiradan medet umanlar kaybetti. 23,7 milyon oy ile Türkiye'de 317 milletvekili çıkardık. Bugüne kadar girdiğimiz seçimlerdeki en yüksek oyu aldık. CHP'den 11,5 milyon oy fazla aldık. CHP, MHP ve HDP'nin aldığı oydan daha fazla aldık. Böylesine bir zafer milletimizin bize armağan ettiği en büyük hediyedir. 

"Tunceli, Şırnak ve Hakkari'ye milletvekili tayin ediyoruz"

3 ilden milletvekili çıkaramadık, ancak grubumuzdan 3 milletvekili arkadaşımızı o illere tayin ediyoruz. Bu arkadaşlarımız iki ilden de sorumlu olacak. Hakkari, Şırnak, Tunceli milletvekillerimiz olacaksınız. Dağını, tepesini, herbir mezrasını bilecekler, herbir vatandaşlarımızla diz dize oturacaklar. Bizim tek bir milliyetçiliğimiz var, o da Türkiye milliyetçiliği. 

Hükümetimizi kuralı 40 güne yaklaştı. Bu kısa süre içinde vaatlerimizin yüzde 30'unu gerçekleştirdik, reformlarımızın yüzde 25'ini Meclis'e sevk ettik.  

Asgari ücretle vaadimizi yerine getirdik. Emeklilerimize zam yaptık. Askerlerimizin intibak sorununu çözdük. Öğrecilerimizin kredilerini artırdık. Kredi uygulamalarımıza başladık. Çiftçilerimize faizsiz kredi uygulamasını, çeyiz hesabını başlattık. Elektronik kimlik kartı dağıtımına başlıyoruz. Bunun gibi pek çok yeniliği hayata geçiriyoruz. Her şeyi millet için yaptık. 

Mevcut anayasa birçok sorunumuzun kaynağını oluşturmuştur. Millet olma bilincimizi yükseltmek gerekmektedir. Vatandaşı devlete tabi kılmıştır. Devleti milletin hizmeti yerine, milleti devlete hizmeti için kurgulanmıştır. Yeni anayasa insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışının güvencesi olmalıdır. 

Artık siyasetin sorunlarının konuşulduğu değil, sorunların konuşulduğu siyaset olması gerek. Ancak bu ülkede bazıları siyasetin sorun üretme amacına yönelik çalışıyor. Meclis çatısı altında bulunan siyasetçilerin buna çanak tutması kabul edilemez. Terör örgütü sözcülerine sesleniyorum. Gün geçtikçe meşruyetlerini yitiriyorlar. Hendekleri çukurları savundukça, o çukurlara kendileri düşerler. Kurulan tuzaklar boşa çıkarılacaktır. Hiç kimsenin düzenimizi bozmasına izin vermeyeceğiz. Dünyanın hiçbir yerinde terör böyle teşvik edilemez. Bölgedeki gelişmelere paralel olarak taşeronlaşma ve piyon olma arzusunu göstermektedir. Türkiyelileşme olma yönünde davranırken, çukurlara boyun eğdiler. Bu terör faaliyetlerine karşı siyasetin omuz omuza vermesi gerekir. AK Parti darbecilere, vesayetçilerine boyun eğmemiştir, üç beş terör şakşakçısına asla boyun eğmez. Şehirlerimizin tamamında kamu düzeni sağlanana kadar operasyonlar devam edecektir. Kararlılığımızdan geri adım atacağımız düşünülmesin. Bütün baskılara rağmen kararlılıkla, fedakarlıkla ülkenin birliğinden yana tutum alan kardeşlerimize selamlarımı iletiyorum. Buraya büyük bir aile olduğumuzu, haklarını koruyacağımızı göstermek için davet ettik. Bu ülkenin huzuru için çaba gösteren hiç kimseyi yalnız bırakmadık.

IŞİD'İN BAŞİKA SALDIRISI

Başika Kampı'na düzenlenen saldırı korumamızın ne kadar haklı olduğunun göstergesidir. Biz orayı eğitim kampı olarak devreye soktuk. Daha sonra DAEŞ'ten gelen tehditler yönünde tedbirlerimiz aldık. Dün de saldırı girişimine mukabele edilmiştir. Biz teröre karşı mücadele hiçbir zaman taviz vermek, Irak'ın toprak bütünlüğüne de saygı duyduk. Orada bulunmamızın yegane sebebi Musul'un DAEŞ'ten kurtulmasıdır. Artık Irak ve Suriye'de yaşananlardan dolayı Türkiye ulusal güvenliğini korumak için bu faaliyetlerini sürdürecek. DAEŞ'e karşı mücadele ettiğini iddia eden ülkeler bizim bu faaliyetimizden rahatsız olmaktadır. Bir gün bu terör unsunlarının Irak'tan temizlenmesini diliyorum. Bütün bölgeye barışın hakim olmasını istiyoruz. Suriye'de çıkan çatışmalar, zulümler sona ermelidir. Türkiye barışın tesisi konusunda gayretlerini gösteriyor. Konuya müdahil durumunda olan tüm yönetimlerin aynı çizgiye gelmesi gerekiyor. Büyün acılar yaşayan bölge halkı hesapların kurbanı olmamalıdır. AB, ABD, Rusya, Körfez ülkelerine çağrımız birdir. Suriye'de insanlığın ölmesini beklemeyin, yardım edin. Bütün bu ölümler karşısında tepkisiz kalanlar, insanlıktan nasibini almamıştır. 

Afganistan'dan tecrübe almayanlar, Suriye'ye gidenler tarihlerine bakmalı. Biz Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Türkiye dünyada en fazla Suriyeli ve en fazla mülteciye evsahipliği yapan ülkedir. Türkiye'nin yazdığı bu insanlık destanı nesilden nesile aktarılacak. 

Türkiye bütün dünyada barış istiyor. Bu yönde AB üyeliği ile ilgili vizyonumuzu koruyoruz. Türkiye AB ilişkilerine ivme kazandıran önemli gelişmeler yaşandı. Kritik konularda mutabakata varıldı. Hükümet olarak önümüzdeki dönemde AB'ye uyum sürecimizi hızlandıracağız. 2016 yılı içinde Türkiye vatandaşlarını vizesi olarak AB'ye seyahet edeceklerine inanıyorum. AB ülkelerinde vatandaşlarımıza uygulanan vizenin kaldırılmasıyla önemli bir eşik aşılacak."

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2016, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER