Davutoğlu’ndan Putin’e çağrı: Tansiyonu düşürelim

Azerbaycan ziyaretinde konuşan Başbakan Davutoğlu, Rusya ile krize ilişkin olarak Putin’e çağrıda bulundu, “Öncelikle söylem düzeyindeki tansiyonu düşürelim. Karşılıklı ithamlar yerine konuşma zemininde buluşalım” dedi.

Davutoğlu’ndan Putin’e çağrı: Tansiyonu düşürelim
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le ortak basın açıklaması yaptı.

Burada konuşan Davutoğlu, Rusya ile gerilen ilişkilere ilişkin olarak, “Türkiye’nin hiçbir şekilde müsebbibi olmadığı bir kriz sebebiyle Rusya’nın Türkiye’ye ekonomik ambargo uygulama kararı almasını da büyük çelişki olarak görüyoruz,” dedi.

“Türkiye Rusya ile her konuyu görüşmeye hazır,” diyen Davutoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e çağrıda bulunarak, “Ekonomik ambargoların siyasi sorunları çözeceğine inanmıyoruz,” dedi.

Davutoğlu şunları söyledi:

“Kendilerine ekonomik ambargo uygulandığında bundan hoşnut olmayanlar, başkalarına da ekonomik ambargo uygulamamalıdır. Bir kez daha Rusya’ya, bugün dahi söylemi, tansiyonu yükselten açıklamalar yapan Sayın Putin’e de buradan çağrıda bulunuyorum. Öncelikle söylem düzeyindeki tansiyonu düşürelim. Karşılıklı ithamlar yerine konuşma zemininde buluşalım. Sonra eğer olayın aslıyla, nasıl olduğuyla ilgili bilgi almak istenirse bunları zaten paylaştık ama bir daha paylaşırız.

Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada, “Türkiye olarak tutumumuz açık ve nettir, Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarının tümü, bir santimetrekare dahi kalmayıncasına Azerbaycan’a ait olana kadar Türkiye Azerbaycan’a verdiği desteği sürdürecek” ifadelerini de kullandı

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER