Dbp'den Ergani'deki Gözaltılara Tepki

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde 6-8 Ekim tarihlerindeki Kobani protestolarıyla başlayan olaylarla ilgili dün akşam 6 kişi gözaltına alındı.

Dbp'den Ergani'deki Gözaltılara Tepki

 

'ın  İlçesi'nde 6-8 Ekim tarihlerindeki  protestolarıyla başlayan olaylarla ilgili dün akşam 6 kişi gözaltına alındı. DBP, bugün yaptığı açıklamada, baskın ve gözaltılarla toplumun sindirilmeye çalışıldığını iddia etti.

 İlçesi'nde 6-8 Ekim tarihlerinde,  olaylarıyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında dün akşam polis, eş zamanlı ev baskınları yaptı. Baskınlar sırasında gösterilere katıldıkları tespit edilen ve güvenlik güçlerine ve araçları ile kamu kurum ve kuruluşlarına saldırarak zarar verdikleri gerekçesiyle 6 kişi gözaltına alındı.

DBP  İlçe Başkanı , bugün yaptığı açıklamada, hükümetin bir tarafından çözüm süreci söylemini ağzından düşürmediğini, diğer taraftan da toplumu sindirmeye çalışma içerisinde olduğunu belirterek, "Bir yandan demokratik çözüm süreci söylemini ağzından düşürmeyen hükümet, çıkarttığı antidemokratik yasal uygulamaları ile bölgede yeniden terörize etmektedir. 6-8 Ekim olaylarını bahane ederek toplumu sindirmeye çalışmaktadır. Dün gece 6 yurttaşımızın evlerinin gece basılarak gözaltına alınmaları, bu baskıların her gün sistematik devam edeceğinin göstergesidir. Herkes iyi bilsin ki, dün nasıl bu baskılar karşısında direndiysek, bu gün de her türlü baskıyı ve antidemokratik uygulamaya karşı tüm halk olarak direnmeye devam edeceğiz" dedi. -

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2014, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER