Demirtaş: Silvan'da şehir savaşı yaşanıyor

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Silvan'da ordunun da dahil olduğu bir şehir savaşı yaşandığı söyledi.

Demirtaş: Silvan'da şehir savaşı yaşanıyor
 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Med Nuçe TV kanalında Silvan'la ilgili sorulara yanıt verdi. Demirtaş, "Kentin çevresi kentlerle çevrili. Helikopterden saldırı yapıldığı biliniyor. Polis operasyonunun ötesinde ordunun da dahil olduğu bir şehir savaşı yaşanıyor. Ortada 'kamu düzenini sağlama' açısından bir polis operasyonu yok. Ordunun dahil olduğu bir şehir savaşı var. Kara kuvvetleri, şehre girme konusunda tereddüt ediyordu. Şehrin hakim tepelerine konumlanmıştı. Ancak bugün polis ve asker birlikte operasyon gerçekleştiriyor."


Silvan'da yaşananların lokal bir sorun olmadığının altını çizen Demirtaş, "Yüz yıllık Kürt ve Kürdistan sorununun, statüsünün nasıl yaşanacağına dair bir süreçten geçiyoruz. Silvan lokal bir konuyla ilgili direniş göstermiyor. Kürt halkının özgür geleceği ile ilgili bir duruş, direniş ortaya koyuyor. Kürdistan halkının özgür geleceği ile ilgili bir direniş yapılıyor. Herkes direnişi bu şekilde görmeli ve Silvan'ı sahiplenmeli" dedi.

Silvan halkının direnişinin yanında olduklarını belirten Demirtaş, "Sonuna kadar halkımızla birlikte direnmeye hazırız" diye konuştu.

Savaş cephesine karşı bir blok oluşturulmasının önemine dikkat çeken Demirtaş, önümüzdeki günlerde siyasi parti başkanlarıyla bir demokrasi cephesinin oluşturulması için bir araya geleceklerini belirtti

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER