Demirtaş: Standa Saldırılan Rize Var ya Kardeşliğin Yeri Olacak

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Rize'de kendi standına yapılan saldırı için, "65 yaşındaki amcamı dövdüğünüz Rize var ya kardeşliğin yeri olacak." dedi.

Demirtaş: Standa Saldırılan Rize Var ya Kardeşliğin Yeri Olacak
 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmaları kapsamında İzmir'e gelen Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş,Türkiye için sundukları yeni yaşam teklifinin Karadeniz'de ve Ege'de yankı bulduğunu söyledi.

Demirtaş, bugün Rize'de kendi için açılan standa yapılan saldırıyla alakalı, "Bugün Rize'de bana destek olmak için 65 yaşındaki amca plastik masayla tek başına Demirtaş standı açıyor. Bu 65 yaşındaki amcamı dövdüğünüz Rize var ya kardeşliğin yeri olacak. O öğretmen emeklisi amcam sizin de alın terinizi savunmak için masasını Rizesokaklarına koyabiliyorsa bu ülkede umut büyüktür." dedi.

DEMİRTAŞ, SALDIYA UĞRAYAN VATANDAŞI ARADI

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Rize'de kendisini desteklemek amacıyla stant açtığı için 3 kişinin saldırısına maruz kalan emekli öğretmen Nurettin Durmuş'u arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti. Demirtaş, saldırganların isim ve adreslerinin tespiti ile haklarında yasal işlem yapılması için suç duyurusunda bulundu.

"ELLERİNİZDEN ÖPÜYORUM"

Demirtaş, Rize'de kendisini desteklemek amacıyla stant açtığı için 3 kişinin saldırısına maruz kalan Durmuş'u arayarak, "Yaptığınız bu çalışma çok anlamlı ve değerlidir. Barış için, bir arada yaşam için çok önemli bir çalışma yürütüyorsunuz. Size yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyorum. Her zaman sizin yanınızda olmaya devam edeceğim. Ellerinizden öpüyorum" dedi.

SALDIRI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Demirtaş ayrıca, avukatı arıcılığıyla kendi adına saldırganların isim ve adreslerinin tespiti ile haklarında yasal işlem yapılması için suç duyurusunda bulundu.

Demirtaş, Rize ve Samsun'da yaşanan bu saldırıların Başbakan Erdoğan'ın son günlerde kendisine karşı kullandığı ayrımcı ve hedef gösteren dilden kaynaklandığını belirterek, bunların seçim kampanyasını engelleyemeyeceğini vurguladı.

VATANDAŞLAR SLOGANLARLA KARŞILADI

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında geldiği İzmir'de Narlıdere Cemevi'ni ziyaret ederek Alevi temsilcilerle bir araya geldi. Zılgıt çekerek Demirtaş'ı karşılayan vatandaşlar, sık sık 'Yaşasın halkların kardeşliği' sloganı attı.

"ŞİMDİDEN PAÇALARI TUTUŞTU"

Ziyarette seçim çalışmalarına değinen ve iktidarı eleştiren Demirtaş, "Bugün burada yüreği insanlık sevgisiyle dolu dostlarla birlikte olmak seçim kazanmaktan çok daha kıymetlidir. İnanın ki seçim kampanyasına başlarken hem kendi yaşam önerimizi sunarken, hem de çalışmaları yürütürken, koltuk rüyasıyla, makam sevdasıyla yola çıkmadığımızın altını çizdik. Milyonlarla yoksul ötekileştirilmiş. Laz, Kürt, Alevi toplumun bütün çoğunluğunu oluşturan ezilmişler sesimizi daha çok duyuracağız. Biz halklar olarak koltuğu onlara dar edeceğiz dedik. Bugün de burada birilerinin ısrarla hakaret etmek için tehdit etmek için, yok saymak için 'cümbüş evi' dedikleri bir ibadethanedeyim. 1400 yıldır susuz olan bir halkın kutsal mekanındayım. Benim için şereftir. Biz bütün ezilen kimliklerimizle, Kürtlüğümüz, Aleviliğimiz, Türklüğümüzle öncelikle Bektaşi'nin de dediği gibi 72 millete bir nazarla bakıp insan kimliğimizle mücadelemizi yürüteceğiz. Biz koltuğa kişi olarak aday olmadık. Biz halkı temsil ediyoruz. O koltuk da kimsenin babasının malı değildir. Şimdiden paçaları tutuştu. Büyük telaş ve panikle gittiği yerlerde öfke kusmaya, halkı kutuplaştırmaya devam ediyor. Çünkü halk umurunda değil. Onun için önemli olan oyunu ve makamını korumak. Varsa yoksa kendi iktidarını güçlendirmek."

"TÜRKİYE ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

Yeni yaşam tekliflerinin Türkiye'nin her yerinde cevap bulduğunu anlatan Demirtaş şöyle konuştu: "En çok korktukları el ele veriyor olmamızdır. Bugün Türkiye'nin her yerinde yaşam teklifimize cevap var. Bu sizin adınıza sunulmuş tekliftir. Halklar olarak birbirimizden korkmadan, kim kimi hangi otelde yakacak kaygısı hissetmeden, sokakta hep birlikte yürümek istiyoruz. En çok emeğimizi bunlar sömürüyor. O halde dayanışma içinde olacağız. Bırakalım kendi kibirlerinde boğulsunlar. Göreceksiniz yeni yaşam çağrısı her yerde yankı bulacak. Göreceksiniz Türkiye eskisi gibi olmayacak. Biz eğer yıllardır özlemini çektiğimiz birliktelik için bu fırsatın arkasından koştuk her gün daha fazla kazanacağız. Seçim kampanyasının sonucu belli. Halk kazandı, aramızda kin nefret ekmeye çalışanlar kaybetti. Artık Karadeniz'de Ege'de bize cevap veriyor. Bu yeni yaşam mücadelesi benimle başlamadı ve benimle bitmeyecek. Ben sadece sizin mesajınızı taşıyan bir elçiyim. Bunun için bir kişi aday olmak zorundaydı. Ben o kişi olarak sizin emrinizde olmaktan gurur duyuyorum. Çünkü nasıl acılar çektiğimizi yaşayarak öğrendim. Her bir ablam, kardeşim gibi bu ülkenin zulmünü yaşayarak öğrendim, kitaplardan okuyarak değil. Kürt olmanın, alevi olmanın her birini yaşayarak gördüm. Buralar öğrenciliğimin geçtiği yerlerdir. İnciraltı'nda öğrenciyken siyasi çalışma yürüttüğüm mahalle sokaklarında bugün halkların Cumhurbaşkanı olarak bulunmak büyük onurdur.

"O RİZE VARYA KARDEŞLİĞİN YERİ OLACAK"

Demirtaş Cumhurbaşkanlığı'na aday olan üç kişiden birinin seçimi kazanacağını aktararak şunları söyledi: "Bugün Rize'de bana destek olmak için 65 yaşındaki amca plastik masayla tek başına Demirtaş standı açıyor. Bu 65 yaşındaki amcamı dövdüğünüz Rize var ya kardeşliğin yeri olacak. O öğretmen emeklisi amcam sizin de alın terinizi savunmak için masasını Rizesokaklarına koyabiliyorsa bu ülkede umut büyüktür. Onun ellerinden öpüyorum. Bizim için plastik beyaz masa, Çankaya'nın allı pullu koltuğundan milyon kat değerlidir."

MADEN ŞEHİTLERİNE GİDECEK

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için seçim çalışmalarını yürütmek üzere İzmir'e gelen Demirtaş, akşam Tarihi Havagazı fabrikasında iftar programına katılacak. Ertesi gün Sabah saatlerinde Soma'ya giderek maden faciasında şehit olan madencilerin mezarlarını ve ailelerini ziyaret edecek olan Demirtaş, pazar günü tekrar İzmir'e gelecek. Tepekule Kongre Merkezi'nde, kentin kanaat önderleriyle bir araya gelecek olan Demirtaş daha sonra İzmir'den ayrılacak. Demirtaş ayrıca 9 Ağustos'ta İzmir'de bir miting yapacak.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 22:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER