Demirtaş'ın durumu belli oldu

8 Haziran'da yapılacak olan BDP kurultayında BDP yönetiminin yanısıra isminin ve ambleminin de değişmesi konuşuluyor.

Demirtaş'ın durumu belli oldu
 BDP’li milletvekillerinin HDP’ye geçmesinin ardından 8 Haziran’da yapılacak BDP kurultayında partinin yönetiminin yanı sıra adının, ambleminin de değişmesi tartışılıyor.

BASINA KAPALI KONUŞMA VE İKİ DÖNEM KURALI 

Bir başka tartışma konusu ise kurultayın BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşmasının ardından izleyici ve basına kapalı olarak yapılması. HDP kurultayında ise partideki iki dönem kuralının esnetilmesi için tartışma yürütülüyor.

İSMİNİN YANISIRA AMBLEMİ DE DEĞİŞEBİLİR

Haziran’da hem BDP hem de HDP’de yapılacak kurultaylar öncesi parti içinde hareketlilik arttı. Partinin isminin Demokratik Bölgeler Partisi olması konusunda görüşler dile getirilirken, parti ambleminin de değişmesi bekleniyor.

YALNIZCA BÖLGEDE ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEK

BDP’nin bundan sonra kadro partisi olarak görev yapacağı ve yalnızca bölgede çalışmalar yürüteceği ifade ediliyor. BDP kurultayının ardından Demirtaş, HDP’ye geçecek. 22 Haziran’da Ahmet Taner Kışlalı spor Salonu’na yapılacak HDP kurultayında ise iki dönem kuralının esnetilmesi yönünde çeşitli tartışmalar yapılacağı dile getiriliyor.

''AYNI DURUMDAKİLER DE İKİ DÖNEM ESNETİLEBİLİR''

Abdullah Öcalan’ın da “Demirtaş durumunda olanlar için iki dönem esnetilebilir” dediği ve Demirtaş’ın HDP eşbaşkanlığına yeşil ışık yaktığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2014, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER