Demirtaş'tan Bilal Erdoğan geyiği: O da bilmiyor!

HDP'nin İstanbul mitinginde çarpıcı açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş "değişim ve radikal demokrasi" vurgusu yaptı, Erdoğan'ı topa tuttu...

Demirtaş'tan Bilal Erdoğan geyiği: O da bilmiyor!
 HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş Kadıköy'de düzenlenen İstanbul mitinginde konuştu. Demirtaş "değişim ve radikal demokrasi" vurgusunun damga vurduğu konuşmasında iddialı mesajlar verdi.

BİLAL'DE NE VAR BİLMİYORUZ! GERÇİ O DA BİLMİYORDUR...

"Eğer ikinci tura Erdoğan kalırsa onun karşısında kazanabilecek tek aday benim." diyen Demirtaş "İkinci turda ne yapacağımızı soracaklarına, bizi ikinci tura taşısınlar" diye devam etti. Başbakan Erdoğan'a yönelik yolsuzluk iddialarına vurgu yapan Demirtaş "Servetini açıklamıyor. Açıkladığı mal varlığı resmi olarak kendine ait olanlar. Eşine oğluna damadında ne var bilmiyoruz? Bilal'de ne var bilmiyoruz, sıfırlayabildi mi ne kaldı bilmiyoruz. Gerçi o da bilmiyordur." dedi.

"BAĞLAMADAN ÖNCE KALBİMİZİ ÇALDI!"

Miting alanını dolduran kimi yurttaşların ellerinde taşıdıkları PKK lideri Abdullah Öcalanposterlerinin yanısıra "Bağlamadan önce kalbimizi çaldı""Bir cumhurbaşkanı adayı düşünün Diyarbakırspor'lu" gibi dövizler dikkat çekti.

screen-shot-2014-08-03-at-5.48.13-pm.png

İşte Demirtaş'ın konuşmasından satır başları:

YENİ YAŞAM ÇAĞRIMIZ ERDOĞAN'IN HESABINI BOZDU!

Bizim değişim mesajımız karşısında panikleyen tek bir kişi var o da Recep Tayyip Erdoğan. Yeni yaşam çağrımız herkeste özellikle ezilenlerce büyük bir heyacana yol açtı. Ancak bu çağrı Erdoğan'ın hesaplarını bozdu. Bütün hesaplarını tek adam olmak üzere yapmıştı. Sizler bu gidişata dur diyoruz kendi adayımız çıkarıyoruz diyene kadar beyefendinin keyfi yerindeydi. Tek dil tek ırk üzerinden millet anlayışı halkaların dayanışma duvarına çarparak dağıldı. Bunun paniği ve korkusuyla her yerde bize saldırıyor. Fakat kurtuluşu yok. Artık Türkiye'de yeni bir siyasi mücadele var.

68'DEN BERİ BİRLİK ARAYIŞI İÇİNDE OLDUK

Bizler hep birlik arayışı içinde olduk. 68 kuşağının mücadelesinde bu birliği denedik. HEP ile bunu denedik. Çatı partisi ile bunu denedik. Ama kalıcı birliği sağlamak için Cumhurbaşkanı seçimleri buna vesile olsun istiyoruz. Ezilenlerin biraraya gelmesine vesile olsun diye aday olduk. Koltuğa sevdamızı ilan etmek için aday olmadık.

screen-shot-2014-08-03-at-5.48.41-pm.png

DEVLETİN İKİ ADAYI VAR HALKLARIN BİR ADAYI!

Oy vermeye gittiğiniz zaman kabinde önünüzdeki üç fotoğraftan sadece bir tanesi senin gibidir. Cebinde seninki kadar para vardır. Diğerleri seni temsil etmiyorlar. Senin ezilen biri olarak acılarını temsil etmiyorlar. Oy kabinine girdiğinizde önünüzde sadece bir tane halkların adayı olacak. Devletin iki adayının yanında halkların bir adayı olacak.

BEYEFENDİ YÜZDE 58 OY ALACAĞINI SÖYLÜYOR AMA...

Bu seçim adil bir seçim de olmuyor maalesef. AKP'nin adayının devlet medya ve finans gücünün arkasına alarak çirkin bir yarışa dönüşmüş durumda. Anket yaptırıyor ve yüzde 58 oy alacağını söylüyor beyefendi. Eğer böyle ise bu panik nedir? Yer gök senin resimlerinle doludur. TRT'ye talimat vermişsin adamlar peşinde koşmaktan helak oldular. Valilere emir vermişsin iş adamlarına bağış yapmak zorunda bırakmışsın. Madem yüzde 50'den fazla oyun varsa neden korkuyorsun gel canlı yayında iki saat tartışalım. Belki oyun yüzde 70 olur. Bırakalım bize oy verecekler bizi iyi tanısınlar. Kimiz neyiz görsünler.

screen-shot-2014-08-03-at-5.48.58-pm.png

BİLAL'DE NE VAR BİLMİYORUZ? GERÇİ O DA BİLMİYORDUR!

Sınıf başkanı bile seçerken tanımak istiyoruz, ismimizi durduk yere tahtaya yazmasın, dürüst olsun istiyoruz. Başkan seçeceğimiz kişi sınıftan tebeşir çalmasın istiyoruz. Sınıf başkanı seçerken bu kadar özen gösteriyoruz madem ülkeyi yönetecek kişiyi seçerken onu tanımak istemeyecek miyiz? Yüzde 55 oyum var diyor ama iki saatlik canlı yayından kaçıyor. Servetini açıklamıyor. Açıkladığı mal varlığı resmi olarak kendine ait olanlar. Eşine oğluna damadında ne var bilmiyoruz? Bilal'de ne var bilmiyoruz, sıfırlayabildi mi ne kaldı bilmiyoruz. Gerçi o da bilmiyordur.

2. TURDA ERDOĞAN'IN KARŞISINDA KAZANABİLECEK TEK ADAY BENİM!

Eğer ikinci tura Erdoğan kalırsa onun karşısında kazanabilecek tek aday benim. Asıl kazanabilecek aday biziz. Türkiye'deki halkları Erdoğan'ın karşısında iktidara taşıyacak olan biziz. Bunu görmeyip sıtmaya razı olmak ilericilik devrimcilik değildir. İkinci turda ne yapacağımızı soracaklarına, bizi ikinci tura taşısınlar. Bugüne Erdoğan sevdalısı olsanız da bu defa devletin başına haktan adaletten yana birini getirin ki bu ülke nefes alsın. İzmir'deki insanımız da Hakkari de gönül rahatlığı ile korkmamıza gerek yok desin. Bu devlet bize zulüm yapmaz yaşam tarzımıza müdahale etmez mezhebimize müdahale etmez desinler. AKP'liler de böyle bir anlayışa oy vermelidir.

BAŞBAKAN'IN TEK MİLLET DAYATMASI BİZİ SURİYE'YE DÖNÜŞTÜRÜR!

Aksi takdirde biz seçilemezsek Türkiye kutuplaşmaya gerginleşmeye devam edecek. Korkutmak için söylemiyorum ama Suriye örneği önümüzde duruyor. Oradaki mezhep kavgası on yılları kapsayacak bir savaşa dönüştü. Başbakan'ın tek millet tek dil dayatması bizi Suriye'ye dönüştürür. Tek dil dayatması bizi yabancılaştırıyor. Biz kimliklerimizi inkar etmeden, devlet kimliklerimiz yok etmeye çalışmadan tek bir mezhep tek bir ırk etrafında buluşmak zorunda olmadan da birlik olabiliriz. Birarada olmanın asıl formülü budur.

nuce_03082014-172730-1407076050.38.jpg

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2014, 20:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER