Demirtaş'tan Muharrem İnce ziyaretiyle ilgili açıklama!

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Erdoğan'ın Kobani sözleri ve CHP adayı Muharrem İnce'nin kendisini cezaevinde ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Demirtaş'tan Muharrem İnce ziyaretiyle ilgili açıklama!
 HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, kişisel Twitter hesabından 6-7 Ekim 2014'te meydana gelen "Kobani Olayları"na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, seçim için yaptığı mitinglerde 6-7 Ekim olaylarında ölenlerden Selahattin Demirtaş'ı sorumlu tutmuştu. Selahattin Demirtaş ise bugün bir açıklama yaparak Erdoğan'a şu çağrıyı yaptı.

"Ey Erdoğan! Sana siyasi tarihinin en büyük fırsatı: 24 Haziran’a kadar bu tweetimin altına, Selahattin Demirtaş olarak yaptığımı iddia ettiğin "53 kişinin katledilmesi sözde talimatımı" paylaşırsan söz veriyorum, senin lehine Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekileceğim"

Kobani olayları nedeniyle ne kendisine ne de HDP'ye açılmış herhangi bir dava olmadığını söyleyen Demirtaş CHP'nin adayı Muharem İnce'yle yaptığı görüşmeyle ilgili ''Sayın Muharrem İncebeni cezaevinde ziyaret ettikten sonra Erdoğan'ı da ziyaret etmiştir. Ne İnce-Erdoğan görüşmesinde ne de bu görüşmeden iki hafta sonrasına kadar Erdoğan, beni ve Sayın İnce'yi suçlamamıştır'' açıklamasında bulundu.

İşte Demirtaş'ın o twetleri...

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER