Demirtaş'tan olay açıklama 'AK Parti 4 yıl daha kalırsa...

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, 'AK Parti'nin ülkeyi 4 yıl daha yönetmesi durumunda olacaklar'la ilgili ortaya koyduğu iddiayla çok konuşulacak...

Demirtaş'tan olay açıklama 'AK Parti 4 yıl daha kalırsa...

 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaklaşan Genel seçime ilişkin olarak AK Parti'yle ilgili çok çarpıcı bir iddiada bulunud: "Artık öyle bir noktaya geldi ki yüzde 10 barajları, bizim için engel olmayacaktır. Göreceksiniz, herkesi şaşırtan sonuçlar ortaya çıkacak" dedi. Demirtaş'ın bir de uyarısı vardı: "İnanın kiiktidarı 4 yıl daha bu ülkeyi yönetirse ortada Türkiye diye bir şey kalmayabilir. Paramparça olacak ve ortaya büyük bir iç savaş, büyük bir kaos tehlikesi çıkacak." dedi.

"TÜRKİYE'NİN EN ÇOK BUNLARA İHTİYACI VAR"

Demirtaş, partisinin bir düğün salonunda düzenlenen 1'inci Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en çok barışa, huzura, kardeşliğe ve özgürlüğe ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Bu ihtiyaçları karşılayacak tek partininolduğunu savunan Demirtaş, cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'yi yöneten siyasi partilerin ülkenin sorunlarını çözmediğini söyledi.



"TÜRKİYE DİYE BİR ŞEY KALMAYABİLİR"

Demirtaş, Türkiye'nin barış ve huzura kavuşabilmesi için HDP'nin iktidarına ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Türkiye artık bu şekilde gitmez, gidemez. İnanın kiiktidarı 4 yıl daha bu ülkeyi yönetirse ortada Türkiye diye bir şey kalmayabilir. Paramparça olacak ve ortaya büyük bir iç savaş, büyük bir kaos tehlikesi çıkacak. Bizler gerçek barışı inşa edemezsek, el ele veremezsek Suriye'ye çevirecekler. Suriye gibi her gün insanların birbirini boğazladığı bir ülkeye dönüştürecekler. IŞİD'in yaptığını, daha dün Taliban'ın Pakistan'da yaptıklarını gördünüz. Çoluk çocuk demeden insanları gece gündüz katleden bir anlayışın, bu ülkede yer edinmesine güç kazanmasına izin vermeyeceğiz."

 

"SORUNLARIN TAMAMI 12 YILDIR OLDUĞU GİBİ DURUYOR" 

AK Parti hükümetinin, son 12 yıldır devletin tüm imkanlarını elinde tuttuğunu belirten Demirtaş, "AKP hükümeti yönetimdedir, bu sürede devletin bütün imkanları bunların elinde, artık parti olmaktan çıkıp devlete dönüştüler ama çözülmüş tek bir sorun yok. 12 yıl önce iktidara geldiklerinde çözeceğiz dedikleri sorunların tamamı olduğu gibi duruyor" diye konuştu.

"12 YIL BOYUNCA KÜRDE DÜŞEN TEK ŞEY ERDOĞAN'IN CANI CİĞERİ OLMAK..."

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminde "Kürtler canımdır, ciğerimdir" dediğini anımsattı.

Geride kalan dönemde başka bir ilerlemenin olmadığını öne süren Demirtaş, "12 yıl geçti aradan halen sadece Tayyip Erdoğan'ın canı, ciğeriyiz. Halen Kürdün ana dilde eğitim hakkı yok, kendi kimliğiyle parti kurma hakkı yok. Yani 12 yıl boyunca Kürde düşen tek şey, Tayyip Erdoğan'ın canı ciğeri olmak. Başka da bir şey olmadı" ifadelerini kullandı.

"YÜZDE 10 BARAJI ARTIK BİZE ENGEL OLMAYACAK"

Demirtaş, AK Parti'nin sözünde durması halinde ülkede barışın hakim olabileceğini aktardı. Buna rağmen oyalama politikasının yapıldığına dikkat çeken Demirtaş, müzakerelerin başlatılarak kalıcı barışın inşa edilmesi gerektiğini kaydetti.

Demirtaş, ülkede yaşayan herkesin genel seçimlerde ortak bir görevi yürüteceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Genel seçimlerde hepimizin bir ortak görevi var. Bu hırsızlık ve katliam düzenini iktidardan indirmek zorundayız. Gerçek bir halk iktidarını kurmalıyız. O fırsat elimizde işte. Cumhuriyet tarihi boyunca halk, ülkeyi yönetemedi çünkü zengin değildi. Oysa bu ülkenin yüzde 80'i sizsiniz. Bu ülkenin yüzde 80'i ezilenlerdir ama ülkeyi yöneten değildir. O nedenle HDP'nin iktidarı, halkın iktidarı olacaktır. Artık öyle bir noktaya geldi ki yüzde 10 barajları, bizim için engel olmayacaktır. Göreceksiniz, herkesi şaşırtan sonuçlar ortaya çıkacak."

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 19:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER