Derman Baba Akparti'den Encümen Aday Adayı

34 yılı Aşkın Bir süredir Diyarbakır merkez ve bağlı ilçelerinde, fakir ve yardıma muhtaç ailelere, ayni ve nakdi yardımlarda bulunan ve kamuoyunda adı ‘Derman Baba’ olarak anılan Yılmaz Acu, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak parti) merkez Yenişehir ilçesinden Encümen Aday Adayı oldu.

Derman Baba Akparti'den Encümen Aday Adayı
Derman Baba Acu, Ak partiden Encümen Aday Adayı oldu

 

34 yılı Aşkın Bir süredir Diyarbakır merkez ve bağlı ilçelerinde, fakir ve yardıma muhtaç ailelere, ayni ve nakdi yardımlarda bulunan ve kamuoyunda adı ‘Derman Baba’ olarak anılan Yılmaz Acu, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak parti) merkez Yenişehir ilçesinden Encümen Aday Adayı oldu.

Sağlık güvencesi olmayan binlerce hastayı, gerek Diyarbakır’da, gerekse Başkent Ankara ve İstanbul’da bulunan Askeri ve sivil hastanelerde tedavi ettirerek sağlık sorunlarını çözüme kavuşturan  Derman Baba Acu için, vatandaşlar, ‘Türkiye’nin Robin Hood’u ifadelerini kullanıyorlar.

DÜŞENİN DOSTU DERMAN BABA, AKTİF SİYASETTE

Bugüne kadar bir çok kampanya düzenleyip kayıp çocukların ailelerine kavuşabilmesi için çaba harcayan, bu uğurda Ankara ve İstanbul’a kadar giderek çalışmalar yapan, ekonomik durumları elverişli olmadığı için okul okuyamayan çocukların, eğitimlerini sürdürebilmeleri için gayret gösteren Derman Baba Yılmaz Acu’nun, aktif siyasete girme kararı, vatandaşlar tarafından da sevinçle karşılandı.

Bir çok sosyal sorumluluk projesinin içinde yer alan, binlerce aileye ayni ve nakdi yardımlarda bulunan Yılmaz Acu, aynı zamanda kurucusu olduğu ‘Derman Baba Yetiş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin başkanlık görevini de icra ediyor.

Adeta tek başına sivil toplum örgütü görevi üstlenen, Yılmaz Acu, Ak parti Yenişehir İlçesi Belediye Meclis Aday Adaylığını açıkladı.

Uzun yıllardır, başta Kurtlar Vadisi ve Arka Sokaklar olmak üzere, Aşk ve Devrim, Hormon gibi dizilerin yanı sıra bir çok kliplerde oynayan, evli ve 6 çocuk babası Acu’nun, Belediye Meclis üyeliği için Aday Adaylığını açıklaması, bir hayli olumlu karşılandı.

‘Hizmet çıtasını daha yukarılara çıkarmak’ ve daha üst düzeyde kurumsal anlamda hizmetler sunabilmek için, Ak partiden encümen adaylığını açıklayan Acu, şunları söyledi:

‘Bir çok alanda uzun yıllardır vatandaşlarıma hizmet sunmaya çalıştım. Özellikle sağlık ve eğitim alanında yaptığımız çalışmaları, zaten vatandaşlarımız biliyor ve görüyor.

Edindiğimiz tecrübeleri, deneyimleri, daha geniş kapsamlı hizmetlere dönüştürmek amacıyla, Ak partiden Belediye Meclis Üyeliği Adaylığı için başvuru yaptım.

Bir çok vatandaşımız, bana bu yönde telkinlerde bulunarak, siyasete girmemi istediler. Takdir vatandaşlarımızındır. Bizler hizmet adamıyız. Sahada ne görev verilirse, elimizden geleni yapmak için mesai kavramı gözetmeksizin çaba harcarız.

Şimdine hepimize hayırlı olmasını diliyorum’.

DERMAN BABA DERMAN OLUYOR

Uzun yıllardır tek başına bir sağlık kuruluşu gibi çalışan, bu uğurda kişisel mal varlığını da harcayan Acu, Diyarbakır ve bölge genelinde çoğunluğu kalp, kanser, diyaliz ve böbrek hastası ile organ nakli bekleyen hastaların yanı sıra bir çok farklı hastalığı bulunan yüz bine yakın hastaların tedavi ve  ihtiyaçlarına destek oldu.

Hayatı film senaryolarını aratmayan, Anne karnında iken babasını kaybedip yetim büyüyen Acu, çocukluğunda tatlı satıp, yaşam kavgasına erken atıldı.

8 yaşından sonra kahvehanelerde ortacılık yaparak, ailesine kol kanat germeye çalışan Acu, ‘gündüz okula gittim. Akşamları ise kahvehanelerde çalışarak, aileme bakmaya çalıştım.

Yoksulluğun ne olduğunu çok iyi bilirim. O nedenle özellikle çocuklarını okutma olanağı olmayan bir çok aileye yardımlarda bulunarak, çocuklarımızın eğitimlerini tamamlamalarını sağladım. Tabi bu çalışmaları yaparken, bana destek olan hayırsever kurum ve kuruluşlar, işadamları ve STK başkanlarını da unutmamak lazım’ şeklinde duygularını dile getirdi.

 

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN HAYRANI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı hizmetlerin ülkemiz tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirten Acu, şunları söyledi:

Sayın ‘Başbakan Recep Tayyip Erdoğan siyaset tarihimizde unutulmayacak hizmetler yaptı.

Sayın başbakanımız çok değerli bir insan. Kendisine büyük saygı duyuyorum. Bir çok başarılı hizmete imza Attı.

Ankara'da iki defa ayak üstü görüşme fırsatı oldu ve beni dinledi. Eskiden binlerce insan benden sağlık için yardım isterdi.

Ankara, İstanbul, İzmir gibi kentlere hasta götürüp tedavi ettirirdik. Ancak şu an buna gerek kalmadı. Çünkü ülkemiz sağlık alanında devrim niteliğinde hamleler yaptı. Diyarbakır'da eskiden ilaç almak bile başlı başına dertti. Uzun kuyruklar oluşurdu ilaç almak için. Hastalar muayene olmak için sabahın erken saatlerinde kuyruğa girerdi.

Zaten devlet hastanelerinde randımanlı tedavi olanağı da pek yoktu. Doktorların çoğu, özel muayenehanesine çağırırdı hastalarını. Ancak bu durum, mali olanağı olmayanları olumsuz etkilerdi. Bıçak parası verilmeden ameliyatlar yapılmazdı.

Bir MR için bile, 6 Ay sonrasına gün verildiğini hatırlarım. Artık günümüzde aynı gün MR sonucunu alabiliyoruz. Özel hastanelerin kapısı da sonuna kadar açıldı.

Artık devlet hastaneleri, özel hastanelerle yarışır Bir konuma geldi. 5 yıldızlı otel konforunda hizmet alıyoruz. Eskiden odalar tıka basa hastalarla doluydu. Şimdi ise bir odada iki hasta kalıyor. Odalar VİP kalitesinde. Refakatçi yatağı var, LCD ekran televizyonlar, buzdolaplı, klimalı, wc, banyolu odalarda hastalar kalıyor.

Adeta Bir sağlık devrimi yapıldı. 112 Acil ambulansların sayısı giderek Artıyor.

Evde tedavi olanağı var. Acil bir durumda, köylerimizdeki hastalar, ambulans uçakla ya da helikopterle en yakın sağlık kuruluşuna getiriliyor.

Yanık veya başka bir hasta  acilen sevki yapılarak, ileri bir merkeze anında ambulans uçaklarla naklediliyor.

Allah; razı olsun sayın başbakanımızdan ve bizlere bu olanakları sağlayanlardan.

Engelliler, yatalak hastalar, dul ve yetimler ile ilgili büyük mesafeler kat edildi.

18 yaşına kadar bütün çocuklarımız, genel sağlık sigortası kapsamına alındı.

DUBLE YOLLAR ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRDI

Ayrıca, Bir uçtan diğer uca ülkemizi saran duble yollar, ulaşımı ve gündelik hayatı bir hayli kolaylaştırdı.

Özellikle engelli kardeşlerimiz yapılan yardımlar sayesinde hayata tutunarak, ailelerine yük olmadan yaşama olanağına kavuştular. Eskiden yatalak hastalar, ailelerine büyük yük oluyor ve adeta ölüme terk ediliyorlardı. Şimdi ise tam tersi bir durum var. Hastaların ölmemesi için aileleri dua ediyorlar.

ARTIK DAHA ÜST DÜZEYDE HİZMETLER SUNMAK İSTİYORUM

Ben de hem bir STK Başkanı, hem de bir vatandaş olarak yaptığım çalışmaları, daha üst bir platformda yapmak için gönül verdiğim partiden Belediye Meclis Üyeliğine Adaylığımı açıkladım.

Ak partinin ve sayın başbakanın başarılı çalışmaları, milyonlarca vatandaşımız gibi, beni de hayran bıraktı’ dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2014, 18:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER