Devlet 15 gün önce KCK ile görüşmek istedi red ettik!

Devletin KCK heyeti ile doğrudan müzakare etmek istediğini, ancak KCK'nin bunu reddettiğini söyleyen Musatafa Karasu; "Bizim başmüzakerecimiz Önder Apo'dur" dedi.

Devlet 15 gün önce KCK ile görüşmek istedi red ettik!
 PKK'nın liderlerinden Mustafa Karasu Sterk TV'de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinde devlet ile Kürt hareketi aarasındaki görüşmelerin seyrine dair ilginç iddialarda bulunan Karasu "devlet 15 gün önce KCK ile görüşmek istedi red ettik" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ BİR KAVŞAĞA GELMİŞTİR!

"1,5 yıldır önder Apo'nun çağrısıyla bir çatışmasızlık yaşanıyor. Türk devleti ve AKP hükümeti buna cevap vermedi. Devlet ya buna kısa sürede cevap verecek ya da vermeyecek. Bir kavşağa gelmiş durumdayız." diyen Karasu "artık sürecin böyle gitmesini kabul etmeyiz" diye devam etti.

İşte Karasu'nun açıklamasından satır başları:

AKP HİÇ BİR ADIM ATMADI! BİZİM İÇİN LİMİT DOLMUŞTUR!

Çok şiddetli bir savaşa da gidebilir süreç. Önder Apo attığımız her adımın bir karşılığı olmalı dedi ama hiç bir karşlık olmadı. Hiç bir adım atmamıştır hükümet. Bizim açımızdan limit dolmuştur. Bundan öte tahammül edecek durumumuz yoktur. Sadece biz demiyoruz bunu. Önder Apo için de yoktur. Önderliğin görüşü de budur böyle yürümez diyor. Herkesin pozisyonu ayrı. Biz savaşı yürüten gücüz. Çözüm olmazsa böyle muhatap olmaz. 1,5 yıldır çatışmasızlık içindeyiz ama hiç bir adım yok. Bu yüzden AKP çözümün muhatabı değildir dedik. AKP çözümün muhatabı olup olmadığını bize ve önderliğe göstermelidir. 

DEVLET 15 GÜN ÖNCE BİZİMLE GÖRÜŞMEK İSTEDİ RED ETTİK!

Kimse spekülasyon yapmasın. Devlet gelip bizimle müzakere yapmak istese bile kabul etmeyiz. Hatta bize teklilf etdildi red ettik. Müzakerecimiz Önderlik'tir dedik. Bundan 15 gün önce Önderliği atlayıp bizimle görüşmek istediler. Biz red ettik. Dedik Baş Müzakerecimiz oradadır, yol haritası ordadır. Ha şunu da diyoruz; Önderliğin bir heyeti olsun biz de içinde olalım. Bunu Oslo'da da söyledik. Kimse demogoji yapmasın. Başmüzakerecimiz orada. Eğer Türk devleti çözmek istiyorsa Önder Apo ile oturup çözebilir.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2014, 20:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER