DTK: Kadına Şiddet Savaş Suçu Kapsamına Alınsın

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), "Dünyada ve Ortadoğu'da kadın cinayetlerinin, kadına yönelik ayrımcılığın hız kesmediğini görüyoruz" dedi.

DTK: Kadına Şiddet Savaş Suçu Kapsamına Alınsın
 Demokratik Toplum Kongresi Kadın Meclisi yayınladığı mesajla 25 Kasım Kadınlar gününü kutladı. Açıklamada, kadına yönelik şiddetin hız kesmeden devam ettiği ifade edilirken, özellikle kadına yönelik her türlü şiddetin savaş suçları kapsamında ele alınması gerektiğine vurgu yapıldı.

"AFRİKA KITASINDA 135 MİLYONDAN FAZLA KADIN SÜNNET EDİLMEKTEDİR"

Toplumun; Sosyal, Siyasal, Hukuksal, Ekolojik, Psikolojik alanlarında yeni çıkışlarına öncülüğü kadınların yapacağı belirtilen açıklamada şöyle dendi:

"Kadın cinayet kurbanlarının yüzde 70'i eşleri yada sevgilileri tarafından öldürülmektedir. Dünyada her 3 kadından 1'i hayatının bir döneminde şiddete maruz kalmıştır. ABD'de her 90 saniyede 1 kadın tecavüze uğrarken, savaş bölgelerinde de kadın tecavüzlerinin yaygın olduğunu görüyoruz. Her yıl ağırlıklı olarak Afrika kıtasında 135 milyondan fazla kadın sünnet edilmektedir. Suudi Arabistan'da kadının araba kullanması yasaktır. Dünyada 54 ülkede kadınlara yönelik ayrımcı yasalar bulunurken, 'namus savunması' Peru, Bangladeş, Arjantin, Ekvator, Mısır, Guatemala, İran, İsrail, Ürdün, Suriye Lübnan ve Venezuela ceza yasalarında yer alıyor. Afrika'daki hamile kadınların ölüm riski, Batı Afrika'dakilerden 180 kat daha fazladır. 1.2 milyar yoksulun yüzde 79'ini kadınlar oluşturuyor. Mültecilerin yüzde 80'ini kadınlar oluşturuyor. Dünyadaki toplam arazilerin sadece yüzde 1'i kadınlara ait ve gazetecilerin 1/3'ü kadın olmasına rağmen, bölüm şefi, editör ya da patronların sadece yüzde 1'i kadındır"

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2013, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER