ENSARİOĞLU AİLESİNE BÜYÜK KARALAMA

ENSARİOĞLU AİLESİNE BÜYÜK KARALAMA İş Kur tarafından kura ile yapılan Toplum Yararına Çalışma Programı( TYP) atalarındaki torpil iddialarına sert tepki gösteren AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu,kendisine ve ailesine yönelik olarak organizeli bir şekilde itibar tuzağı kurulmak istendiğini söyledi. Ensarioğlu,atılan iftiraların vicdan ve ahlaktan yoksun olduğunu kaydetti.

ENSARİOĞLU AİLESİNE BÜYÜK KARALAMA
 ENSARİOĞLU AİLESİNE BÜYÜK KARALAMA

İş Kur tarafından kura ile yapılan Toplum Yararına Çalışma Programı( TYP) atalarındaki torpil iddialarına sert tepki gösteren AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu,kendisine ve ailesine yönelik olarak organizeli bir şekilde itibar tuzağı kurulmak istendiğini söyledi. Ensarioğlu,atılan iftiraların vicdan ve ahlaktan yoksun olduğunu kaydetti.

 

KURA İLE BELİRLENMESİNE RAĞMEN İFTİRA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Diyarbakır’daki kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılmak üzere İŞKUR tarafından, 6 ay süreli personel alımı, geçtiğimiz gün noter huzurunda yapılan kura çekimi ile belirlenmişti.

 Bazı basın yayın organlarında yayınlanan haberde, kura çekiminin halka açık yapılmamasına ve sonuçlarının geç açıklanmasına tepki gösteren katılımcılar, torpil iddiasında bulunmuştu. Katılımcılardan biri de kuralarda torpil döndüğünü, bunda Galip Ensarioğlu’nun etkili olduğunu ileri sürmüştü.

 

‘İTİBARIMIZI ZEDELEMEK İSTİYORLAR’

 AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu, “Diyarbakır’da alınacak işçi sayısının en yüksek oranda olması için özel çaba gösterdik. Başvuruların da adil bir şekilde sonuçlanması için noter uygulamasını özel olarak istedik, buda siyasi bir karar. Öne sürülen iddialar asılsız ve art niyetli” diyerek iddialara tepki gösterdi.

Kuranın noter huzurunda çekilmesinin torpil ve benzeri olumsuz girişimleri engellemek olduğunu belirten Ensarioğlu, “Buna rağmen torpil iddialarının dillendirilmesi ve bu iddialara gerek şahsımın gerekse de ailemin adının karıştırılması kasıtlı ve kötü niyetli bir çabanın ürünüdür. Ben ve ailem hakkında sırf dik durduğumuz, kimselere boyun eğmediğimiz için bilinçli bir karalama, çamur atma kampanyası yürütülüyor. Her şeye rağmen dik durmaya, Diyarbakır’ın ve Diyarbakır insanının yararına çalışmaya devam edeceğiz. Şahsım ve ailem hakkında ileri sürülen çirkin iddialar için hukuk sürecini başlattık. Haberde adı geçen şahıs hakkında da dava sürecini başlattık” diye konuştu.

 

 İDDİA SAHİBİ VATANDAŞ ÖZÜR DİLEDİ

 

Haberde yer alan iddialar üzerine harekete geçen AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu’nun kardeşi Cihan Ensarioğlu ise, İŞKUR’un hemen karşısında bulunan bir işyerinde iddia sahibi vatandaşla birlikte kameraların karşısına geçti. Daha önce kura çekiminde torpil yapıldığını ileri süren Askeri Yılmaz isimli şahıs kura sonucunda isminin çıkmaması nedeniyle hissi davrandığını, etrafta bulunanların konuşmalarından etkilendiğini bu nedenle de duygusal olarak feryat ettiğini söyledi. Yılmaz, yanıldığını belirterek Ensarioğlu ailesinden özür diledi.

 

 

 ‘BU İDDİALAR BİLİNÇLİ ORTAYA ATILIYOR’

Cihan Ensarioğlu ise özellikle işe almalarla ilgili uzun süredir aileler hakkında bilinçli olarak çeşitli spekülasyonların yapıldığını, abisi Galip Ensarioğlu’nun ve kendisinin defalarca açıklama yapmasına rağmen bu durumun sürdüğünü belirterek “Ben ispata geldim. İŞKUR karşıda. 60 küsür memuru var, şube müdürleri var. 5 bin kişinin içinden adını çıkardığım ya da eklediğim biri varsa çıkıp söylesin. Kura çekimi Vali yardımcısı ve noter huzurunda yapıldı. Nasıl müdahale olabilir ki?” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 22:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yorumcu
Yorumcu - 7 yıl Önce

fethi ensarioğlu hakkında ne demek istersiniz.

SIRADAKİ HABER