Erdoğan: Bunu ilk defa Türkiye yapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IMT Yetkilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan bazı medya kuruluşlarına sitem etti.

Erdoğan: Bunu ilk defa Türkiye yapıyor
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rixos Grand Ankara Otel'de "4.5G IMT-Advanced Yetki Belgesi" imza töreninde konuştu.

Bazı projelerin yeteri kadar medyada yer almamasına sitem eden Erdoğan geçen haftalarda açılışı yapılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Su Temini Projesi'yle ilgili; ''107 kilometrelik su boru hattını, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Su Temini Projesi'nin açılışını yaptık. Bu projenin şu anda benzeri yok. Bunu ilk defa Türkiye yaptı ama buna Türkiye'nin medyası, sosyal medyası kulak tıkadı'' ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Sürece destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Türkiye çok önemli hizmetlerin başarı ile yürütüldüğü bir ülkedir.

BU SORUN DÜNYANIN DA SORUNUDUR

Sorunlar tüm bölgenin ve dünyanın da sorunlarıdır. Yaşanan hadiseler bizi herkesten daha fazla ilgilendiriyor. Suriye'de 4 yılı aşkın süredir yaşanan  olaylara sırtını dönen Avrupa kapısına dayanan göç dalgasının ardından  bu sorunla yüzleşti. Bize sözde destek veren Avrupa ülkeleri şimdi birlikte ne yapabiliriz noktasına geldi. 

MERKEL'E HAKARETTEN HAPİS

Almanya'da Merkel'e bir hakaret ve neticesinde 2.5 yıl mahkumiyet aldı. Yargı hemen neticelendirdi. Ülkemizde olay tam tersine, buralarda ise istedikleri gibi hakaret edebilecekler ve bu ülkede gerek siyasetin içerisinde bulunanlar gerekse meslektaşları tarafından takdir edilecekler.

KALKINMA İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE YÜRÜYOR

Ülkemiz her alanda yine kararlı bir şekilde kalkınmasına devam ediyor. Sumitomo ruber lastik fabrikasının açılışını gerçekleştirdik. Türksat 4B uydumuz Kazakistan'dan uzaya fırlatıldı. 107 kilometrelik su boru hattını, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Su Temini Projesi'nin açılışını yaptık.

"TÜRKİYE'NİN MEDYASI, SOSYAL MEDYASI KULAK TIKADI"

Buna Türkiye'nin medyası, sosyal medyası kulak tıkadı. Bu projenin şu anda benzeri yok. Bunu ilk defa Türkiye yaptı. Malum bazı çevreler gözardı etmenin gayretindeler. Bilesiniz ki ben vatanseverim diyemezsiniz. Vatanseverlik bu günlerde ortaya çıkar.

BÜYÜME RAKAMLARIMIZ BEKLENTİNİN ÜZERİNDE

Büyüme rakamlarımız 2015'in ilk çeyreğindeki 2,3 ve 3,8 oranları ile beklentinin üzerinde gerçekleşmeye devam ediyor.

3. Havalimanı ile ilgili 4.6 milyar avroluk kredi anlaşmasına imza attık ama ne dediler dışarıdan destek bulamadılar içerideki bankalardan kredi alıyorlar. Burada yabancı bankalar da vardı.

İÇİMİZDEKİ HASIMLAR EKSİLMİYOR

İçimizdeki hasımlar maalesef hiçbir zaman eksilmiyor. Dışarıdakilere zaten normaldir diyoruz. Ama içeridekilere ne oluyor?

ONLARIN KULAKLARI DUYMUYOR

Adalette, sağlıkta, eğitimde, tarımda yapılanlar ortada. Ama ne yaparsan yap, ne anlatırsan anlat bunların kulakları duymuyor.

GÜNDEMİMİZİ DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

İçerideki gelişmeden rahatsız olanlar 7 Haziran seçimleri sonrasında oluşan belirsiz havayı da fırsat bilerek gündemimizi değiştirmeye çalışıyorlar. Ama biz bu oyunlara gelmiyeceğiz ve Yeni Türkiye yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz.

YERLİ ÜRÜNLER KULLANMA ŞARTI GETİRİYORUZ

Beni bugün bir başka heyecanlandıran gelişme ise işletmelere 4.5 şebekelerini kurarken yerli ürünler kullanma ve üretme şartı getiriyor olmamız

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER