Erdoğan: Türkiye Kürdistan'ı Diye Bir Şey Duyamazsınız

Başbakan Erdoğan, Osman Baydemir'in "Türkiye Kürdistan'ı dememizde hiçbir sakınca yoktur" sözlerine yanıt verdi.

Erdoğan: Türkiye Kürdistan'ı Diye Bir Şey Duyamazsınız
Başbakan Erdoğan, tarihi Diyarbakır ziyareti sonrası A Haber-ATV ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in geçtiğimiz hafta konuk olduğu bir programda "Türkiye Kürdistan'ı" ifadelerini kullanmıştı. Tartışma yaratan bu sözlere Başbakan Erdoğan "Bizden asla Türkiye Kürdistanı diye bir şey duyamazsınız" şeklinde yanıt verdi.

OSMAN BAYDEMİR NE DEMİŞTİ?

Baydemir konuk olduğu '5N1K' programında Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da yapmış olduğu konuşmayla ilgili olarak "Biz nasıl Kırgızistan'a Kırgızistan diyorsak, Tacikistan'a Tacikistan, Yunanistan'a da Yunanistan diyorsak bırakın 90 yıl oldu, Kürdistan'a da Kürdistan diyelim. Vallahi kıyamet kopmaz. Sayın Başbakan'a Kürdistan'a Kürdistan dediği için teşekkür ederim. Bana bakarsanız bu devrim değil, bir ayıbı bertaraf etmektir. Bundan gerçekten korkmamak gerekiyor. İran Kürdistan'a Kuzey İran mı diyeceğiz. Bugüne kadar Irak'ın Kuzey'i diyorsak, Türkiye Kürdistan'ına da Türkiye'nin güneyi diyorsak artak bunlar yerine Kürdistan dememizde, Türkiye Kürdistan'ı dememizde hiçbir sakınca yoktur." ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN YANIT VERDİ

Başbakan Erdoğan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Türkiye ile ilgili yaklaşım konusunda bizim bunu kabul etmemiz asla mümkün değil. Ne ben böyle bir ifade kullanmışımdır. Diyarbakır Belediye Başkanı’nın bu ifadeyi kullanması da şık değildir. Belli yerleri tahrik etmekten başka bir işe hizmet etmez. Burada bu tür şeyler toplum içinde yeni yeni rahatsızlıklara neden
olur ki böyle güzel bir hafta sonundan sonra adeta dayatır gibi bu ifadenin kullanılması şık değildir.” dedi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2013, 22:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER