Erdoğan ve Demirtaş kozlarını paylaşacak!

30 Mart yerel seçimlerinin ardından bu hafta partilerin gündeminde Yalova ve Ağrı'da yenilenecek seçimler var. Başbakan Erdoğan ve BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş iki ayrı günde Ağrı'da olacak.

Erdoğan ve Demirtaş kozlarını paylaşacak!
 Başbakan Tayyip Erdoğan 1 Haziran'da seçimlerin yenileneceği Yalova'yı Pazar günü ziyaret etmişti. Şimdi sırada Ağrı var. Erdoğan'dan sonra BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş seçimlerden iki gün önce Ağrı'da olacak.


Yüksek Seçim Kurulu, CHP ile AK Parti arasındaki oy farkının 6 olduğu Yalova'da seçimlerin tekrarına karar vermişti. Bu ilde çekişme iki parti arasında yaşanacak. Ağrı'da ise yarış AK Parti ve BDP arasında geçti.Sandıkların açılmasıyla BDP adayı Sırrı Sakık’ın seçimleri, 10 oyla kazandığı açıklandı. AK Parti’nin itirazları üzerine oylar yeniden sayıldı. Sayımlarda bir oy çuvalının yırtık çıkması üzerine Yüksek Seçim Kurulu, Ağrı’da seçimlerin 1 Haziran 2014’te tekrarlanmasına karar verdi.

1 HAZİRAN İÇİN GERİ SAYIM!

Erdoğan ve Demirtaş'tan önce partilerden bazı isimler de bu illerde biraraya geldikleri seçmenlerden oy istedi. 1 Haziran Pazar günü Ağrı ve Yalova illeri dışında 6 ilçe ve 5 beldede daha seçimler yenilenecek. 

Çankırı’nın Şabanözü, Bayburt’un Aydıntepe, Bitlis’in Güroymak, Tokat’ın Yeşilyurt, Aydın’ın Buharkent ve Eskişehir’in Mahmudiye, seçimlerin yenileneceği ilçeler. 

Afyonkarahisar’ın Emirdağı İlçesi Gömü Beldesi, Çorum’un Ortaköy İlçesi Aştavul Beldesi, Erzincan’ın Tercan İlçesi Çadırkaya Beldesi, Niğde’nin Merkez İlçesi Bağlama Beldesi ve Yozgat’ın Sorgun İlçesi Eymir Beldesi’nde de 1 Haziran’da seçmenler yeniden sandık başına gidecek. 

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2014, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER