Erdoğan'dan cemaati bitirecek bomba dava!

Başbakan Erdoğan Cemaat'e yakın yayın organlarından Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş hakkında suç duyurusunda bulundu. Dava dilekçesinde Cemaat'in Hanefi Avcı, Nedim Şener ve Ahmet Şık'a kumpas kurduğu iddia edildi.

Erdoğan'dan cemaati bitirecek bomba dava!
 Erdoğan'ın avukatlarının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdikleri dilekçede Keneş'ın Twitter hesabındaki paylaşımlarıyla Başbakan Erdoğan'a hakaret ve iftirada bulunduğu belirtildi. Dilekçede 'Paralel yapı'nın Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'a kumpas kurduğu savunuldu:

İŞTE ERDOĞAN'IN CEMAATLE DAVALIK OLDUĞU TWEET:

screen-shot-2014-07-10-at-3.25.54-pm.png

AHMET ŞIK NEDİM ŞENER VE HANEFİ AVCI ÖRNEĞİ

"Kamuoyunun bu süreçte daha yakından tanıdığı/bildiği ve bugünlerde daha da hissettiği bu 'paralel yapı', geçmişte emniyet ve yargıdaki yapılanmaları nedeniyle 'paralel yapıya' mensup olmayan veya rakip gördükleri kişilere karşı nasıl kumpas kurdukları Anayasa Mahkemesinin ve AİHM'nin en son kararları ile daha da iyi anlaşılmaktadır. Bilhassa Hanefi Avcı, Nedim Şener, Ahmet Şık davaları çok önemli somut örneklerdir." 

"SİZLERİ NOT EDİYORUZ, HESAP SORACAĞIZ"

Erdoğan'ın avukatları "paralel yapı"nın, hakkında soruşturma yapan veya yapmak isteyen kamu görevlilerini yıldırmak için hedef gösterdiğini, savcıları manşetlere taşıdığını, emniyet görevlilerinin isimlerini internet siteleri ve sosyal medyada yayınlayarak çalışamaz hale getirmek istediğini ve hedef gösterdiğini öne sürdü.

"Ayrıca gazete ve sosyal medyadan da açıkça 'Sizleri not ediyoruz. Günü gelince hesap soracağız' diyerek tehdit etmektedirler." 

"SEBEP ERDOĞAN'IN PARALEL YAPI İLE MÜCADELESİ"

Dilekçede Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in, Fethullah Gülen hareketi tarafından çıkartılan bir gazetenin yöneticisi olduğu hatırlatıldı; Erdoğan'ın 'paralel yapı' ile mücadeledeki kararlılığı nedeniyle bu hakaretlere maruz kaldığı iddia edildi:

"KARAKTER SUİKASTİ YAPILIYOR"

"Tek amaç, 'paralel yapı' ile kararlılıkla mücadele eden müvekkil Sayın Başbakan hakkında karakter suikasti yaparak onu halkın nezdinde itibarsız hale getirmektir. Tüm uğraşlarına rağmen müvekkilimin her seçimden daha güçlü çıkması ve en son olarak da cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda da 'paralel yapı' ile mücadele edeceğini beyan etmesi bu yapıya mensup kişilerin daha saldırgan bir dil kullanmasına sebep olmaktadır" 

"PARALEL YAPI SAVAŞ DİLİNİ KULLANIYOR"

Dilekçede "Paralel yapı'nın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin geleceği açısından ciddi tehlike oluşturduğu tespiti sonrası Milli Güvenlik Kurulu toplantılarına gündem maddesi olarak girdiği" hatırlatıldı, Başbakan Erdoğan'ın Anayasal görevinin bu yapı ile mücadele etmek ve suç işlediği tespit edilen kişilerin yargı önüne çıkartılmasını sağlamak olduğu vurgulandı.

Dilekçede Keneş'in akademisyen kimliği üzerinden Emniyet ve üniversite çevrelerindeki Cemaat etkisine değinildi:

POLİS VE ÜNİVERSİTEDE CEMAAT ÖRGÜTLENMESİ

"Bu görevi büyük bir kararlılıkla yapan müvekkile karşı 'paralel yapı'nın elamanları, kendi içinde bir görev taksimatı yapmış olmalı ki yayın organlarındaki yönetici ve yazarlar, eski polis/istihbaratçı olup sonradan yazar olanlar ile eski polis/istihbaratçı olup bilahare üniversitelere öğretim üyesi olarak geçmekle birlikte ilk mesleklerinden ayrılamamış kişiler bilhassa sosyal medya üzerinden müvekkilimize ve ailesine karşı çok ağır ve acımasızca bir savaş dili kullanmakta, sürekli hakaret ve küfür ederek iftira atmakta, suç isnatlarında bulunmaktadırlar. Müvekkil ülkesine, milletine ve şahsına karşı yapılan ihanet ve kullanılan 'savaş dili' nedeniyle haklı olarak bu yapıya karşı daha sert beyanlarda bulunmaktadır. Tüm bu süreçlerin yaşanmasına sebep olan 'paralel yapı', bu defa da müvekkile karşı 'Bizim grubumuzu yok etmek için çalışıyor' diye yeni bir saldırı başlatmaktadır."

ADI GEÇMESE DE HEDEF BAŞBAKAN

Keneş'in Twitter'daki paylaşımlarının eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı, hakaret ve ithamda bulunduğu belirtildi. Keneş'in sözkonusu tweetin muhatabının Erdoğan olmadığını beyan etmesine rağmen öncesindeki ve sonrasındaki tweetlerin birçoğunda doğrudan Başbakan'ın ismiyle hedef alındığı kaydedildi. Dilekçede "En son tweette ismi geçmese bile müvekkilimin muhatap alındığı açıkça ortadadır" denildi. 

ZİNCİRLEME SUÇ

Erdoğan'ın avukatları Keneş hakkında, "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan dava açılması, birden çok kez paylaşımda bulunduğu için "zincirleme suç" hükümlerinin uygulanmasını talep etti. 

Keneş'in tweeti tepki toplamıştı

Bülent Keneş, suç duyurusuna konu son Twitter mesajında şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Bu rezilin muhterem annesi iyi ki bugünleri görmeden vefat etmiş de nasıl bir evladı olduğunu görme ve kahrolma zulmünden kurtulmuş…”


Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER