Ertuğrul Kürkçü'den Altan Tan'a sert yanıt!

HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü partisinin muhafazakar vekillerinden Altan Tan'ın eleştirilerine yanıt verirken Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alacakları tutumu da açıkladı.

Ertuğrul Kürkçü'den Altan Tan'a sert yanıt!
 Birgün gazetesinden Güneş Duru'ya konuşan HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü partisinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alacağı tutumu anlatırken Altan Tan'ın eleştirilerine de yanıt verdi.
HDP ve Kürt hareketinin Cumhurbakanlığı seçimleri için Başbakan Erdoğan ile anlaştığı iddialarına sert tepki gösteren Kürkçü "HDP elbette bir aday gösterecektir" derken "Böylece sizin sorularınız ve bizim cevaplarımızın haklılığını-haksızlığı ve doğru olup olmadığını test edeceğimiz dönem yaşayacağız." vurgusu yaptı.

HDP KÖŞKE SEÇİMLERİ İÇİN ERDOĞAN'LA UZLAŞTI MI?

“Cumhurbaşkanlığı için anlaştılar” eleştirilerine ne diyorsunuz?

Böyle bir şey yok. Erdoğan’ın Başkanlığı’nın Kürtler, kadınlar, yoksullar, ezilenler, özgürlüğe susamış yurttaşlar için ne vaadi olabilir ki. HDP elbette bir aday gösterecektir. Kürt halkının oyları genellikle AKP ve BDP arasında paylaşılıyor. Kürt halkının o günkü hissiyatı da önemli. Kaldı ki Erdoğan Barzani’yle görüşüp oradan da bir etki yaratmak istiyor. Adında Kürdistan geçen bir parti kurulmasına izin veriyor ki Cumhurbaşkanlığı sürecinde kendilerini desteklesin. Cumhurbaşkanlığı seçimleri bu etkilerin sınanması açısından önemli. Böylece sizin sorularınız ve bizim cevaplarımızın haklılığını-haksızlığı ve doğru olup olmadığını test edeceğimiz dönem yaşayacağız.

HÜKÜMET İMRALI'YA GİTMEMİ İSTEMİYOR

Neden İmralı’ya gidemiyorsunuz?

Ben istiyorum, Öcalan da gelmemi(zi) istiyor ancak Hükümet benim oraya gitmemden yarar ummuyor. Mecburen birileri gidecek, temas kuracak. Üç kişide karar kılınmış. Bir dördüncünün ortaya çıkması; onların yani hükümetin gözünde daima ona da görünürlük, sözüne kıymet kazandırmak oluyor. Hükümet özellikle solcuların sözüne hiçbir kıymet kazandırmak istemiyor.

ALTAN TAN KİMİN DİNDAR OLUP OLMADIĞINI NEREDEN BİLİYOR?

Peki; HDP olmasa BDP dönüşecek miydi?

BDP’nin dönüşmesi BDP’nin kararı. Evet, HDP olmasaydı onlar da böyle bir karar almayacaktı. BDP’nin yeni alacağı şekil de bize sorulmadı, hiç bir parti de sormuyor zaten. Bu da çok normal.

O halde; Altan Tan “Bizim gelişmelerden haberimiz olmadı, tabana sorulmadı” diye neden itiraz etti?

Ben onun sözünü ettiği şeyin, daha çok Demokratik Toplum Kongresi (DTK) içindeki ilişkilere binaen kurulan bir hukuk olduğunu düşünüyorum. Ama bence asıl mesele ideolojik. Altan Tan, sola açık gidişattan hoşnutsuz olduğu için kendi beklentilerine bir takım mesnetler bulmaya çalışıyor. Mesela geçenlerde şunu duydum: “Eşbaşkanlardan birinin dindar olması gerekir” demiş. Hiç anlamadığım tanımlar ortaya çıkmaya başladı. Kimin dindar olduğunu ya da olmadığını nereden biliyor? Herkes onun kadar açığa vurarak yaşamıyor olabilir inancını. Ya da onunkinden başka bir dinden olabilir. Ayrıca siyasette manevi-vicdani tercihlerin seçme seçilme kriteri olması tamamiyle tutarsız. Bir kere siyaseti buraya dayandırırsak işin içinden çıkılamaz.
Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2014, 13:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Lokman
Lokman - 10 yıl Önce

Kürdlerin geneli müslüman partide ağırlık müslüman isteriz ama aynı zamanda. Diğer dinlere saygımız büyük onlarda olacak olması gerek. Sayın Altan tanı severiz sayarız.

SIRADAKİ HABER