HDP 2. turda Erdoğan mı diyecek? Cemil Bayık açıkladı!

PKK'nın tepe ismi Cemil Bayık HDP'nin Cumhurbaşkanlıoğı seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda Başbakan Erdoğan'a destek vereceği iddialarına yanıt verdi...

HDP 2. turda Erdoğan mı diyecek? Cemil Bayık açıkladı!

 HDP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeSelahattin Demirtaş'ı aday göstermesiyle başlayan tartışmalara Kandil de katıldı. El Cezire Türk'e konuşan KCK Yürütmeyi Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık legal Kürt siyasetine dönük çarpıcı yorumlarda bulunurken Demirtaş'ın adaylığını değerlendirdi.

2. TURDA ERDOĞAN İDDİASINA NET YANIT

HDP'nin seçimlerin ikinci tura kalması durumunda Başbakan Erdoğan'a destek vereceği iddialarına sert çıkan"İyi okur ve çalışırlarsa bence HDP adayı ikinci tura kalabilir. HDP adayı ikinci tura kalmasa bileadayını destekleme diye bir sorunları yoktur." dedi.

YEREL SEÇİMLER İÇİN TABANINDAN ÖZÜR DİLEDİ!

Kürt siyaseti yerel seçimlerden beri BDP’nin neden oy kaybettiğini tartışıyor. Bayık’a göre Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yanlış adaylar gösterdi. Bayık, Türkiye’de alışık olunmayan bir şey yaparak tabandan özür diledi.

KİMİ YANLIŞ ADAYLAR GÖSTERİLDİ HESAP SORULMASI GEREK!



“Bazı uygun olmayan adayların halkın önüne gösterilmesi, halkın buna tepki duyması; bazı yerlerde eğilimlerin yeterince dikkate alınmaması, yanlış adamların gösterilmesi bazı tepkilere ve tepkilerin sandığa gidilmeyerek ortaya konulmasına neden olmuştur. Oyların düşmesinin esas nedeni budur. Bu hata ve eksiklerden dolayı hareket olarak halkımızdan özür diliyoruz. Özrümüzün gereklerini pratikte yerine getirmeye çalışıyoruz. Ciddi hatalar işleyenlerin, suçları olanların görevden alınması ve hesap sorulması gerekiyor.”

ADAY TERCİHLERİNDE HATA OLSA DA SONUÇLAR ÖZERKLİĞE ONAYDIR



Bayık buna rağmen alınan sonucun “demokratik özerkliğe” bir onay olduğu görüşünde. Fakat Kürt siyaseti içinde, seçim sonuçlarını tam tersinden yorumlayanlar da var. BDP milletvekili Altan Tan’ın, bu sonuçlarla demokratik özerkliğin zor olacağı yönündeki açıklaması yorumlayan Bayık, hata yapılsa da, alınan sonuçların yeterli olduğunu savundu.

ALTAN TAN'IN KENDİ DÜŞÜNCESİDİR SAYGI DUYUYORUZ



“Altan Tan öyle söyleyebilir, onun düşünceleridir. Biz herkesin düşüncesine saygılı davranırız. Ama bu, her düşüncenin doğru olduğu ve bizim destekleyeceğimiz anlamına gelmez. BDP halkı aldatmak için değil halkın gücünü kazanmak için, halkın gücüne dayanarak siyaset yapmak için, demokratik özerklik propagandasını seçimde ortaya koydu ve dedi ki; ‘Biz kazanırsak demokratik özerkliği uygulayacağız.’ Halk da bunun için oy verdi. Verilen oylar küçümsenecek oylar değil.”



HDP'NİN 2. TURDA AKP'Yİ DESTEKLEMEK GİBİ SORUNU YOK



“… İyi çalışmaları gerekiyor. İyi okur ve çalışırlarsa bence HDP adayı ikinci tura kalabilir. HDP adayı ikinci tura kalmasa bileadayını destekleme diye bir sorunları yoktur. HDP’nin kendi adayını desteklemesi, kendi çalışmasını yürütmesi gerekiyor. HDP tutup da iki adaydan birini tercih edemez.”

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER