Hdp, Diyarbakır Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır milletvekili adaylarını düzenlediği kahvaltılı basın toplantısıyla tanıttı.

Hdp, Diyarbakır Milletvekili Adaylarını Tanıttı

  (),   adaylarını düzenlediği kahvaltılı basın toplantısıyla tanıttı. Tanıtım toplantısına,  adayları , , Feleknaz Uca, İmam Taşçıer, Nesrin Şallı, Sibel Yiğitalp, Edip Berk, Nimettulah, , Ziya Pir ve Nursel  katıldı.

Bir otelin bahçesinde yapılan toplantıda adayları,   İl Eş Başkanı Gülşen Özer tanıttı. Adaylar tanıtıldıktan sonra  seçim süreci ve çözüm sürecine yönelik açıklamalarda bulundu. Baluken, yaşadıkları yoğun seçim ve çözüm süreci sebebi ile toplantının gecikmeli olduğunu dile getirdi.

'nin çok hızlı bir düşüşte 'nin ise seçim bandının 2-3 puan üstünde olduğunu söyleyen Baluken, ellerindeki son verilere göre halkının büyük bir çoğunluğunun başkanlık sistemini istemediğini belirtti. Baluken, "AK Parti'nin en hızlı ve dramatik düşüşünü yaşadığı bir dönemdeyiz.  barajın 2-3 puanın üstünde bir banda eriştiği; ama bunun halen de yeterli görülmediği, bununla ilgili seçimin daha önce devreye konulmuş hilelerini bertaraf etmeye yönelik tedbirlerini almaya çalıştığı bir dönemden geçiyoruz. Elimize ulaşan son verilerde  halkının yüzde 70'inden fazlasının başkanlık sistemine karşıtlığı bırakın, başkanlık sistemi ile ilgili tartışmalardan da endişe duydu yönündedir" dedi." HALKI BAŞKANLIK SİSTEMİNİ İSTEMİYOR"

 'ın 'Kürt sorunu yoktur' söylemine ve çözüm sürecine de değinen Baluken, "Ekseni çözüm sürecinden alıp yine eski söylemlerle toplumsal kutuplaşmalara getiren bir tutum içerisine girdiler. Hepiniz gelişmeleri takip ettiniz. , önüne gelen seçim anketlerine bakarak, çözüm süreci ile ilgili gelmiş olduğumuz bütün aşamayı da hiçe sayacak şekilde izleme heyetini doğru bulmadığını, hükümetle yapmış olduğumuz ortak açıklamayı tanımadığını, Kürt sorunu ile ilgili daha önceki söylemelerinden farklı olarak 'Kürt sorunu yoktur' aşamasına geldiğini ve somut adım atma noktasında da herhangi bir beklentinin olmamasını ima eden söylemler ortaya koyuyor" diye konuştu.

"BARAJI AŞMAMAK GİBİ BİR İHTİMAL YOK"

Aday tanıtım toplantısı sonrasında İHA'ya özel açıklamalarda bulunan Baluken, yüzde 10 barajı aşılmadığı takdirde aynı istikrarla yollarına devam edeceklerini, ideolojilerini sadece meclis koltuklarında değil, hayatlarının her alanında yaşadıklarını ve yaşatacaklarını; fakat barajı aşmamak gibi bir ihtimalin olmadığını, dolayısıyla bu durumu konuşmaya gerek duymadıklarını ifade etti. Baluken, parti olarak kendilerine güvendiklerini, barajı aşacaklarını ve seçimlerden sonra yeni bir  için çalışacaklarını da vurguladı.

Parti olarak benimsedikleri değerlere her zaman sahip çıkacaklarını ve doğrularını halkla her koşulda paylaşacaklarını dile getiren Baluken, 'baraj aşılmazsa felaket olur' söyleminin geçerliliği olmadığını, barajın geçilmemesi ihtimali ile varsayım yapmayı doğru bulmadığını, çünkü ortada barajı geçecekleri gibi bir doğrunun olduğunu belirtti. Amaçlarının 'yi felaketlerden korumak olduğunu söyleyen Baluken,  de yaşayan bütün halklar için var olduklarını ve herkesin hakkına eşit payda sahip çıkacaklarını belirterek, " olarak hiçbir zaman seçim süreçleri üzerinden politika belirlemiyoruz. O doğrultuda bir pratik ortaya koymuyoruz. Tabii ki seçim süreci açısından barajın geçilmesi  demokrasisi açısından yeni bir sayfa getirecektir. Ama baraj geçilmezse bile bizim demokrasi, özgürlük barış ve emek alanıyla ilgili mücadelemiz bütün boyutları ile devam edecektir. Kadın özgürlüğü, ekolojik duyarlılık bunlar mecliste olup olmamamıza göre mücadele yürüteceğimiz konular değil. Olsak da olmasak da  yapmaya bu konudaki doğrularımızı halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Yeni bir  olacak, demokratik bir cumhuriyet olacak, yeni bir Ortadoğu olacak, bir barış sayfası açılacak.  90 yıldır 95 yıldır özlediği bir toplumsal barışa kavuşacak. Bu ülkede Kürtlerin Alevilerin muhafazakar, sosyalist kesimlerin ezilmeyeceği Alevilerin horlanmayacağı bütün ezilenlerin anayasayla güvence altında yeniden ortak vatan duygusu ile birleşeceği bir kapı açılacak. Bizim barajı aşmamak gibi ihtimal söz konusu bile değil bu konuda kendimize son derece güveniyoruz. Bu konuda hiç felaketsane yollar üzerinden konuşmaya gerek yok. Biz bu ülkeyi felaketlerden kaoslardan korumaya çalışıyoruz. Dolayısıyla ihtimal üzerine bir takım kaos senaryolarından bahsetmek yerine mevcut gerçekliği görerek önümüzdeki güzel günlere yoğunlaşmak daha doğru olur" dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2015, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER