HDP'de Demirtaş depremi! Devam edecek mi?

HDP'de seçim nedeniyle ertelenen olağan kongrenin iki ay içinde yapılması bekleniyor. Kongrede partinin yönetim kademelerinde kapsamlı bir değişikliğe gidilecek.

HDP'de Demirtaş depremi! Devam edecek mi?
 HDP'de seçim nedeniyle ertelenen olağan kongre için hazırlık başlatılırken yönetim kademelerinde kapsamlı bir değişikliğe gidilmesi bekleniyor.

Parti tüzüğündeki 'iki dönem kuralı'ndan etkilenen Eşbaşkan Selahattin Demirtaş'ın yeniden adaylık durumu ise belirsizliğini koruyor.

HDP'DE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEK

HDP, DTK, DBP ve HDK eş başkanlarının katılımı ile önceki gün yapılan kapsamlı toplantıda, çözüm sürecinin geleceğinin yanı sıra HDP'nin oy kaybı, parti politikalarının değiştirilmesi ve partide değişim için planlamalar ele alındı. HDP yönetimi cumartesi günü de partinin il eşbaşkanlarını, pazar günü Parti Meclisi'ni (PM), gelecek hafta da Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) toplayacak. Toplantılarda HDP'nin yeni yol haritasına yön verilecek ve kongre tarihi netleştirilecek. Kongre ile birlikte yönetim kademelerinde kapsamlı bir değişikliğe gidilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

CHP'YE KRİTİK ÇAĞRI

Eşbaşkan Figen Yüksekdağ, DİHA'ya yaptığı değerlendirmelerde önümüzdeki süreçte izleyecekleri yol haritasını şöyle özetledi:

"Aralık sonu ya da ocak başında kongremizi gerçekleştireceğiz. Bütün yönetim kademelerimizi yeniden düzenleyeceğiz. Siyasi olarak önemli bir görev ve sorumluluğu üstlendik. Meclis'in üçüncü partisi olarak çıktık, ancak Meclis'in ikinci partisi gibi çalışacağız. Meclis çatısı altında, Türkiye halklarının taleplerinin en etkili, en iyi ana muhalefet çalışmasını yürüteceğiz. Yeni ve demokratik bir anayasanın yapılabilmesi için Meclis içinde ve dışındaki bütün demokrasi güçlerini birleştirme yönünde bir siyasi tutum belirledik." Yüksekdağ, Meclis'te birlikte hareket edilmesi konusunda CHP'ye çağrı da yaptı.

"2 dönem kuralı gözden geçirilmeli, Selahattin Demirtaş devam etmeli"

 Yüksekdağ, HDP olarak, yeni dönemde çözüm sürecine ilişkin izleyeceği politika konusunda parlamentoyu adres gösterdi.

DEMİRTAŞ DEVAM ETMELİ

Hazırlık çalışması devam eden HDP'nin olağan kongresinde "İki dönem" kuralının işletilmesi halinde Eşbaşkan Selahattin Demirtaş'ın yeniden eşbaşkanlığa aday olup olmayacağı netlik kazanmadı.

Taban, Demirtaş'ın yeniden eşbaşkan olmasında ısrar ediyor. Eski HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da Twitter hesabından HDP yönetimine seslendi. Partide yeniden yapılanmaya gidilmesini isteyen Kaplan, "2 dönem kuralı gözden geçirilmeli, Selahattin Demirtaş devam etmeli" dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER